Επιπλέον 12 κρούσματα του νέου κορονοϊού, καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Πέμπτη 13 Αυγούστου, ανεβάζοντας σε 255 τον αριθμό των προσβληθέντων.

Από τα νέα περιστατικά, τα 8 καταγράφηκαν στην Αργολίδα με τα πέντε από αυτά, να είναι στενές επαφές, επιβεβαιωμένων προηγηθέντων κρουσμάτων, το ένα στην Κορινθία, δύο στην Αρκαδία και τρία στη Μεσσηνία.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας σημειώνονται τα εξής:

«Ανακοινώνονται δώδεκα νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Οκτώ περιστατικά καταγράφονται στην Π.Ε. Αργολίδας εκ των οποίων πέντε είναι στενές επαφές ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ένα στην Π.Ε. Κορινθίας και τρία περιστατικά καταγράφονται στην Π.Ε. Μεσσηνίας.

Σημειώνεται εκ νέου ότι το ένα εκ των δύο τελευταίων κρουσμάτων στην Π.Ε. Αρκαδίας, στον επανέλεγχο της pcr, βρέθηκε αρνητικό, παραμένει όμως προς ώρας στην επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ.

Για τα ανωτέρω κρούσματα έχει πραγματοποιηθεί και είναι σε εξέλιξη επί του παρόντος ιχνηλάτηση επαφών και χορήγηση οδηγιών από τη ΓΓΠΠ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, το ΕΚΑΒ και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται στην Περιφέρειά μας σε διακόσιους πενήντα πέντε (255) (…).

από το www.ppel.gov.gr
πηγή φωτό: ερτ (αρχείο)

Μοιράσου το άρθρο: