Σημαντικές αποφάσεις πήρε η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Μερικές απ’ αυτές:

1. Η διακήρυξη της δημοπρασίας, με αντικείμενο την εξεύρεση ενός σύγχρονου κτιρίου στην Τρίπολη και με εξασφαλισμένη την προσβασιμότητα των αμεα, προκειμένου να γίνει μεταφορά σε αυτό, των υπηρεσιών της έδρας της περιφέρειας, αλλά και της Π.Ε. Αρκαδίας.

Όπως τονίστηκε, η πιο πάνω διαδικασία, ενεργοποιείται χωρίς να αναστέλλεται η διαδικασία για τους παραχωρηθέντες στην Περιφέρεια, χώρους στο στρατόπεδο “Θ. Κολοκοτρώνης”, η οποία όμως θα απαιτήσει κάποιο χρονικό διάστημα, καθώς χρειάζεται να γίνουν ορισμένες επισκευές, στις υποδομές που παραχωρήθηκαν από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

2. Εγκρίθηκε συμπληρωματική σύμβαση για την παράκαμψη Δολιανών (φωτό), προκειμένου να πραγματοποιηθούν και έργα προστασίας του οικισμού των Κάτω Δολιανών, αλλά και απαραίτητες παρεμβάσεις για τη λειτουργική ολοκλήρωση του έργου, καθώς απαιτείται να προσαρμοστεί η μελέτη, στις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας.

3.Εγκρίθηκε το πρακτικό δημοπρασίας του έργου συντήρησης του εθνικού οδικού δικτύου στην Π.Ε. Λακωνίας, προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ.

4.Κατακυρώθηκε η ηλεκτρονική δημοπρασία του έργου εκσυγχρονισμού και λειτουργικής αναβάθμισης του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Καλλιάνων, στην Π.Ε. Κορινθίας, προϋπολογισμού 339.000 ευρώ.

5. Η Οικονομική Επιτροπή, ενέκρινε, μεταξύ άλλων, τους όρους του χρησιδανείου, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε., για την παραχώρηση, κατά χρήση, της ανενεργού σιδηροδρομικής γραμμής, στο τμήμα Δερβένι – Σταθμός Κορίνθου και ενός κτιρίου στον σιδηροδρομικό σταθμό Βέλου.

από το www.ppel.gov.gr
φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο: