Το θέμα της διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων της Πελοποννήσου, με αφορμή και πρόσφατο έγγραφο της Ευρωπαικής Επιτροπής, ήταν το θέμα συνέντευξης Τύπου, σωματείων και συλλόγων, που αντιδρούν στο συγκεκριμένο ΣΔΙΤ της Πελοποννήσου.

Όλοι οι ομιλητές, στάθηκαν -για ακόμα μία φορά- απέναντι στο ΣΔΙΤ της Πελοποννήσου και υπενθύμιαν τις θέσεις τους, για όλα τα ζητήματα της συγκεκριμένης σύμβασης.

Συγχρόνως, μέσω δικηγόρου, επιχειρήθηκε η ερμηνεία των όσων αναφέρει το έγγραφο της Κομισιόν για το ΣΔΙΤ, ενώ υπήρξε αναφορά και στις νομικές ενέργειες που έχουν γίνει, όλο αυτό το διάστημα, ώστε να μην προχωρήσει το συγκεκριμένο σχέδιο της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ολιγόλεπτες τοποθετήσεις έγιναν και από εκπροσώπους πολιτιστικών συλλόγων, που όλα αυτά τα χρόνια, στάθηκαν, μαχητικά απέναντι στο ΣΔΙΤ της Περιφέρειας και ήταν ριζικά αντίθετοι με το συγκεκριμένο έργο.

Συζητήθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με την κοστολόγηση και την διαστασιολόγηση της επένδυσης, αλλά και με ζητήματα, περιβαλλοντικά, οικολογικά και οικονομικά.

Με αφορμή το έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρευρέθηκαν στην συγκέντρωση της Τρίπολης και του Εργατικού Κέντρου, εκπρόσωποι περιφερειακών παρατάξεων, αλλά και μεμονωμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι.

Οι ομιλητές, κατήγγειλαν όλες τις μέχρι τώρα ενέργειες, που οδηγούν στην υλοποίηση της συγκεκριμένης Σ.Δ.Ι.Τ. και πρότειναν ως λύση, την αποκεντρωμένη διαχείριση, τις διαδημοτικές συνεργασίες, τη διαλογή στη πηγή, την ανακύκλωση και τον δημόσιο φορέα διαχείρισης των απορριμμάτων.

 

Όπως φάνηκε απ’ την συγκέντρωση της Τρίπολης, το επόμενο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να περιμένουμε, συνέχιση των νομικών και λοιπών ενεργειών, απ’ την πλευρά των συγκεκριμένων συλλόγων, όσον αφορά το συγκεκριμένο έργο της Σ.Δ.Ι.Τ. Πελοποννήσου.

 

Μοιράσου το άρθρο: