Κατά πλειοψηφία (υπέρ, μόνο η παράταξη Τατούλη), το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενέκρινε την πρόταση σκοπιμότητας και αναγκαιότητας, για ίδρυση περιφερειακής/αναπτυξιακής τράπεζας στην Πελοπόννησο.

Το τακτικό αυτό θέμα, προτάθηκε στη συζήτηση, αφού στην αίθουσα, παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων και των Εμπορικών Συλλόγων, όπου και τοποθετήθηκαν θετικά, στην προοπτική ίδρυσης χρηματοπιστωτικού ιδρύματος στην περιοχή.

Η τράπεζα αυτή, δεν θα έχει καμία σχέση με τα συστημικά ιδρύματα ή με τις γνωστές συνεταιριστικές τράπεζες.

Θα στοχεύει στην ενίσχυση των μικρομεσαίων, των επιχειρήσεων και των λοιπών παραγωγικών δυνάμεων της Πελοποννήσου.

Πρόκειται για μία μετεξέλιξη του Ταμείου Επιχειρηματικότητας που ήθελε η Περιφερειακή Αρχή να θεσπίσει.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα των εισηγητών του ζητήματος, η Τράπεζα αυτή, θα μπορεί να δίνει χαμηλότοκα δάνεια, ενώ οι αποδόσεις στις προθεσμιακές καταθέσεις, θα είναι ελκυστικές.

Σύντομα θα γνωστοποιηθούν και τα αρχικά κεφάλαια που θα τοποθετηθούν στην Τράπεζα.

Κατά την Περιφερειακή Αρχή, έχουν εξασφαλιστεί όλα τα εχέγγυα της σωστής και ομαλής λειτουργίας του εν λόγω Ιδρύματος, ενώ κάτι ανάλογο, δημιουργεί και η κεντρική κυβέρνηση, μιας και τις επόμενες ημέρες, έρχεται για το θέμα αυτό, σχέδιο νόμου στη Βουλή των Ελλήνων.

Τις επόμενες ημέρες, θα υπάρξουν στην Τρίπολη, συσκέψεις γύρω απ’ αυτό το θέμα, ώστε όλα να προχωρήσουν βήμα-βήμα και μέσα στις απαιτούμενες προδιαγραφές.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο: