Μόνο οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, ψήφισαν στην ονομαστική διαδικασία, το θέμα της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης στρεμμάτων, για την εφαρμογή του ΣΔΙΤ Πελοποννήσου (ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων), στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο, που έγινε στην Τρίπολη.

Με 25 ψήφους υπέρ, 12 κατά και 1 λευκό ( αυτό τουΠερικλή Μαντά απ’ τη Μεσσηνία, που εδώ και λίγο καιρό, έχει ουδετεροποιηθεί απ’ τη «Νέα Πελοπόννησο» του Πέτρου Τατούλη), το Συμβούλιο, ενέκρινε την αναγκαστική απαλλοτρίωση και έκανε, ένα ακόμα βήμα, για να οδηγηθεί η Περιφέρεια, στην υπογραφή του ΣΔΙΤ Πελοποννήσου για τα απορρίμματα (κατά αυτήν, η πανηγυρική τελετή της υπογραφής, θα γίνει στις 14 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι).

Όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, στάθηκαν κατά της μεθόδου της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, ενώ μόνο ο κ. Δημήτρης Δολτσινιάδης, τοποθετήθηκε θετικά στην συγκεκριμένη πρόταση.

«Είμαστε σε διαδικασία υπογραφής της σύμβασης για τα απορρίμματα. Η διακήρυξη του έργου, επιβάλλει στην ανάδοχο εταιρεία, να καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά πριν την υπογραφή. Αυτό έγινε και ενημερωθήκαμε ότι υπάρχουν κάποιες λίγες διεκδικήσεις με ιδιοκτησίες. Υπάρχει το δημόσιο συμφέρον στο έργο αυτό, όπως αναφέρουν όλοι οι θεσμοί και όλοι οι ελεγκτές και για το λόγο αυτό και επειδή εμείς, ήδη το είχαμε αυτό προβλέψει στη διακήρυξη, τώρα, καλούμαστε να ενεργοποιήσουμε την συγκεκριμένη παράγραφο και σύμφωνα με το νόμο, προχωράμε στην αναγκαστική απαλλοτρίωση, λόγω του δημοσίου συμφέροντος. Ελάχιστο είναι το ποσοστό που διεκδικείται απ’ τους ιδιώτες. Η Περιφέρεια δεν πληρώνει τίποτα. Όλες αυτές οι οικονομικές πρόνοιες ανήκουν στον ανάδοχο του έργου», τόνισε με έμφαση η εισηγήτρια του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Αντιπεριφερειάρχης, κ. Ντίνα Νικολάκου.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο: