Σε επόμενο περιφερειακό συμβούλιο θα έρθει προς ψήφιση και έγκριση, το νέο τουριστικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Αν και συζητήθηκε αρκετά το τακτικό αυτό θέμα, προέκυψαν ερωτηματικά και ζητήματα, με αποτέλεσμα η περιφερειακή αρχή, να αποσύρει το θέμα και να ικανοποιήσει, έτσι και κάποιες παρατάξεις, που ζήτησαν επίμονα απόσυρση για διάφορους λόγους η κάθε μία απ’ αυτές.

Κατά τα λοιπά, είναι άγνωστο εάν το συμβούλιο μπορέσει να εξετάσει όλα τα θέματα ημερήσιας διάταξης, αφού τα χρονικά όρια της συνεδρίασης είναι συγκεκριμένα.

Εκτός απ’ τις αρχικές επερωτήσεις, ενδιαφέρον προέκυψε και για τα τέσσερα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης, που έφεραν αντιπολιτευτικές παρατάξεις και που, κατά πλειοψηφία, το συμβούλιο αποφάσισε να τα συζητήσει στο τέλος της συνεδρίασης, άσχετα εάν η παράταξη του περιφερειάρχη, είχε αντίθετη άποψη.

Στην σημερινή συνεδρίαση δεν έλειψαν, για ακόμα μία φορά, οι λεκτικές επιθέσεις, οι φωνασκίες και οι χαρακτηρισμοί.

Με αφορμή το θέμα του τουρισμού, συζητήθηκαν και ζητήματα που είχαν να κάνουν με πρόσωπα και θέσεις ευθύνης στην Περιφέρεια, με αποτέλεσμα να ακουστούν λέξεις, που προκάλεσαν, πεδίο φραστικής αντιπαράθεσης.

Δυστυχώς, αυτή η ένταση και κουράζει και απομακρύνει τον κόσμο που παρακολουθεί και βλέπει τις συνεδριάσεις.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο: