ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Το περιφερειακό συμβούλιο της Πελοποννήσου, με ομόφωνο, πρόσφατο ψήφισμά του, στηρίζει δύο (2) περιφερειακούς συμβούλους, στις δικαστικές εκκρεμότητες που έχουν απ’ το παρελθόν.

Οι εκκρεμότητες, έχουν να κάνουν με κατηγορία για παρακώλυση συγκοινωνιών (σε διόδια).

Το συμβούλιο, ζητάει, όπως αρθούν οι σχετικές διώξεις.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

«Στις 2 Ιουνίου δικάζονται στο μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας εφτά πολίτες κατηγορούμενοι για παρακώλυση συγκοινωνιών. Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και δύο συνάδελφοι περιφερειακοί σύμβουλοι, ο Θανάσης Πετράκος και ο Παναγιώτης Κάτσαρης. Οι κατηγορίες τους επισύρουν ποινές μέχρι 3 χρόνια φυλάκισης!!!

Οι δύο συνάδελφοι όπως και οι υπόλοιποι πέντε κατηγορούμενοι δικάζονται διότι ως μέλη της «Επιτροπής Αλληλεγγύης και Αγώνα Μεσσηνίας» οργάνωσαν και συμμετείχαν σε συμβολικό άνοιγμα των διοδίων της Θουρίας στις 14/10/17 στα διόδια, για μισή ώρα.

Ο λόγος της διαμαρτυρίας τους όπως προκύπτει από την ανακοίνωση – κάλεσμα ήταν:

* Για να εκφράσουν την συμπαράσταση τους στην φυλάκιση ανέργου πολίτη διότι δεν πλήρωσε τα πρόστιμα για μη πληρωμή των διοδίων.

* Για να διαμαρτυρηθούν για τις λεόντιες συμβάσεις παραχώρησης βάρος του Δημοσίου και για την εμπορευματοποίηση των Δημοσίων αγαθών.

Επειδή η ποινική τους δίωξη με τόσο βαριές κατηγορίες μάλιστα είναι εντελώς άδικη και ακατανόητη, αφού τίποτα το κολάσιμο δεν έκαναν, όπως προκύπτει και από τις καταθέσεις των μαρτύρων αστυνομικών, ζητάμε την άρση των διώξεων των δύο συναδέλφων Περιφερειακών Συμβούλων και των υπόλοιπων πέντε συγκατηγορούμενών τους».

πηγή φωτό: ερτ (αρχείο)

Μοιράσου το άρθρο: