* Οκτώ (8) νέα χρηματοδοτικά προγράμματα του Πράσινου Ταμείου, ευρέος φάσματος περιβαλλοντικών δράσεων, συνολικού προυποογισμού, έως 140 εκατ. ευρώ για το 2020, παρουσίασε σε ημερίδα του Ταμείου, ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Κωστής Χατζηδάκης, σε πλήθος αυτοδιοικητικών. Στα εν λόγω προγράμματα, υπάρχει πρόβλεψη χρηματοδότησης και για τη δίκαιη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή, η οποία αγγίζει τα 60 εκατ. ευρώ, με αποδέκτες τις λιγνιτικές περιοχές, όπως αυτή της Μεγαλόπολης.

* Η αναπτυξιακή στρατηγική του δήμου Κορινθίων και το επενδυτικό περιβάλλον που δύναται να διαμορφωθεί, συζήτησαν ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Άδωνις Γεωργιάδης με το δήμαρχο Κορινθίων, Βασίλη Νανόπουλο.

* Τη Δευτέρα, στις 7 το απόγευμα, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του γνωστού αρχαιολόγου Στέφανου Μίλερ, με τον τίτλο ‘ Η Νεμέα και εγώ». Η εκδήλωση θα γίνει στην αρχαιολογική εταιρεία Αθηνών.

* Εθελοντική αιμοδοσία θα οργανώσουν οι εργαζόμενοι στα Ορυχεία της Λιγνιτικής Μεγαλόπολης, αύριο και μεθαύριο.

* Ο πρωταγωνιστής της μάχης των Θερμοπυλών, στην μεγάλη οθόνη, της γνωστής ταινίας «300», Τζέραντ Μπάτλερ, θα επισκεφθεί τη Σπάρτη, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 2.500 χρόνων απ’ τη μάχη των Θερμοπυλών. Θα επισκεφθεί τη Σπάρτη, ύστερα από πρόσκληση του δημάρχου της πόλης, Πέτρου Δούκα.

* Το 3ο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό συγγραφής παραμυθού, απέσπασε το δημοτικό σχολείο Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας.

* Αποζημίωση 2.000 ευρώ επιδίκασε δικαστήριο σε γυναίκα, στο Λουτράκι Κορινθίας, η οποία είχε δεχθεί επίθεση από σκυλιά, στις 30 Οκτωβρίου 2013.

σύνταξη ειδήσεων
Δέσποινα Αρσένη

Μοιράσου το άρθρο: