«Το Ελληνικό Πρωινό είναι μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος που συνδέει και αξιοποιεί τον πολιτισμικό- γαστρονομικό πλούτο της χώρας με την ελληνική ξενοδοχεία» δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Τρίπολης ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κορινθίας Δημήτρης Παππάς.

Η ένωση προγραμματίζει την παρουσία και πιστοποίηση του Ελληνικού Πρωινού- Κορινθίας σε εκδήλωση που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο 12 Νοεμβρίου στο Βραχάτι Κορινθίας, με την συμμετοχή των μελών της, θεσμικούς φορείς του τουρισμού και εμπορίου, προμηθευτές αγροτικών προϊόντων αλλά και συλλόγους.

«Η Κορινθία, σύμφωνα με τον κ. Παππά, θα πρέπει να συμπεριληφθεί ως η δεύτερη περιοχή της Πελοποννήσου, η πρώτη είναι η Λακωνία, που μπορεί να προσφέρει στα ξενοδοχεία, πρωινό με όσο πιο πολλά αγνά και μοναδικά προϊόντα της κορινθιακής γης και με παραδοσιακά τοπικά εδέσματα».

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, το οποίο έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται μεθοδικά από το 2010 με βασικό σκοπό τον εμπλουτισμό του. Ήδη έχουν υπογραφεί Πρότυπα Ελληνικού Πρωινού σε 31 περιοχές της χώρας και συμμετέχουν στο πρόγραμμα πάνω από 770 ξενοδοχεία.

Μοιράσου το άρθρο: