Η πόλη του Ναυπλίου συμμετέχει ενεργά στην διαδικασία της ανταποδοτικής ανακύκλωσης .

Η δημοτική αρχή , σχολεία με μαθητές , εκπαιδευτικοί και γονείς έχουν αναλάβει πλέον ένα ουσιαστικό ρόλο στην προστασία του περιβάλλοντος με ουσιαστική συμβολή στο πρόγραμμα της ανταποδοτικής ανακύκλωσης , ενός νέου θεσμού που σταδιακά επεκτείνεται στην ελληνική περιφέρεια.

Η πρωτεύουσα της Αργολίδας διαθέτει πλέον ένα από τους πέντε πρώτους πολυχώρους ανακύκλωσης που λειτουργεί στο λιμάνι , κοντά στο νέο σιδηροδρομικό σταθμό.. Είναι μάλιστα ο δεύτερος πολυχώρος που εγκαινιάστηκε μετά από αυτόν της Καλλιθέας.

Μαθητές της πόλης ενημερώθηκαν από τους αρμόδιους για το τι είναι η ανταποδοτική ανακύκλωση , πως εφαρμόζεται και ποια είναι τα οφέλη της.

Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων του Ναυπλίου δείχνουν ενθουσιασμένοι από την ιδέα του εν λόγω προγράμματος καθώς ήδη στην όλη τους εκπονούνται διάφορα προγράμματα για την ανακύκλωση και το περιβάλλον

Για τη δημοτική αρχή η προώθηση της ανακύκλωσης και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος είναι βασική προτεραιότητα.

Τα εγκαίνια του Κέντρου έγιναν από τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο που αναφέρθηκε στη σημασία που δίνει η Πολιτεία στην ανταποδοτική ανακύκλωση ενώ πρόσφερε αναμνηστικά δώρα στους μαθητές του Ναυπλίου .

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημ. Κωστούρος και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Αξιοποιώντας τις υφιστάμενες καλές πρακτικές σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ προέβη σε σημαντική αύξηση του ανταποδοτικού κινήτρου που προσφέρεται στους πολίτες ανά επιστρεφόμενη μεταλλική, πλαστική και γυάλινη συσκευασία στα Σπιτάκια της Ανακύκλωσης, αφού πλέον προσφέρονται τρία λεπτά του ευρώ ανά κάθε μία (1) επιστρεφόμενη συσκευασία. Συνεπώς, στα Σπιτάκια της Ανακύκλωσης οι συσκευασίες έχουν αξία, κερδίζοντας 1€ με την επιστροφή 33 συσκευασιών.

ΦΩΤΟ: STUDIO B&G

Μοιράσου το άρθρο: