Σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας, κηρύχθηκε η Αρκαδία, σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, λόγω του κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται. 

Η σχετική ανακοίνωση-ανάρτηση της Πολιτικής Προστασίας, αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Ενόψει του ακραίου καιρικού φαινομένου που αναμένεται να πλήξει μεγάλο μέρος της χώρας μας κατά τις επόμενες ημέρες (Μεσογειακός Κυκλώνας Ιανός), με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσονται σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας οι παρακάτω Περιφερειακές Ενότητες: Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Αχαΐας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, καθώς και Ζακύνθου.

Η εν λόγω κήρυξη αποσκοπεί στην άμεση αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που ενδέχεται να προκύψουν στις παραπάνω περιοχές από την εκδήλωση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με ενημέρωση απ’ την Πολιτική Προστασία, υπήρξε και διάσκεψη των υπευθύνων της Πολιτικής Προστασίας, με τους Περιφερειάρχες.

Μοιράσου το άρθρο: