«Εμείς ως ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. δεσμευόμαστε, ότι, όταν μας δώσει το έργο ο ΟΣΕ, σ’ ένα μήνα θα λειτουργήσει το τρένο στο Κόρινθος-Ναύπλιο». Αυτό, δήλωσε απ’ την Τρίπολη, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας παροχής σιδηροδρομικών μεταφορών στην Ελλάδα, Φίλιππος Τσαλίδης.

Επισκεπτόμενος τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα και κάνοντας από κοινού δημόσιες δηλώσεις, ο υπεύθυνος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, είπε τα εξής:

«Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επιθυμεί διακαώς να λειτουργήσει η γραμμή Κόρινθος-Ναύπλιο. Θα πρέπει, ωστόσο, να δεσμευθούν όλες οι πλευρές.

Θα προχωρήσουμε, σύντομα, σε μία σύσκεψη στην Αθήνα και στο αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να σχεδιαστεί ο οδικός χάρτης».

Και συνέχισε, λέγοντας ότι

«Είναι εύκολο το κομμάτι Κόρινθος-Ναύπλιο. Είναι δύσκολο αυτό της Τρίπολης. Θα το δούμε. Εμείς πάντως, έχουμε τη βούληση. Το ίδιο γνωρίζω ισχύει και για την κυβέρνηση.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, βάζει το τρένο, όχι τα χρήματα για τα πιθανά έργα που χρειάζονται μέσα απ΄ τις μελέτες.

Πρέπει ο ΟΣΕ να κάνει επιθεώρηση της γραμμής και πρέπει να μπουν αυστηρά χρονοδιαγράμματα. Για την Τρίπολη θα πρέπει να εκπονηθούν και μελέτες».

Νωρίτερα, ο Περιφερειάρχης, καλωσορίζοντας τον κ. Τσαλίδη, τόνισε τα εξής:

«Μιλήσαμε για την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής στην Περιφέρεια. Υπάρχει βούληση απ’ όλες τις πλευρές να προχωρήσει αυτή η λειτουργία, αρχικά μέχρι το Ναύπλιο και ίσως μέχρι την Τρίπολη. Υπάρχει πολιτική βούληση από την κυβέρνηση, απ’ τον ΟΣΕ, απ’ την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και απ’ την αυτοδιοίκηση. Θα οργανωθεί σύσκεψη στο αρμόδιο Υπουργείο, ώστε όλοι να καταλήξουμε στο απαραίτητο χρονοδιάγραμμα».

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο: