Το σχέδιο δράσης της Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση κινδύνων, από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών, στην Λακωνία, κατά την φετινή αντιπυρική περίοδο 2020, αναπτύχθηκε σε ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βερούτης, στη Σπάρτη, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας.

Ειδικότερα, αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσαν η ετοιμότητα του δυναμικού και των μέσων που διαθέτουν οι φορείς για την υποβοήθηση του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος, η λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας κατά τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας βάσει του Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, η διασφάλιση επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκομένων υπηρεσιών και οργάνων για την απρόσκοπτη ροή πληροφοριών, ο συντονισμός σε περιφερειακό επίπεδο της αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, ο σχεδιασμός υλοποίησης της δράσης της οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών, η αξιοποίηση των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας, καθώς και η συμβολή και συνεργασία των ΟΤΑ στη συντήρηση και βελτίωση δασικού οδικού δικτύου.

Αφού διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα λήψης μέτρων πρόληψης, με ιδιαίτερη έμφαση στους καθαρισμούς του δασικού οδικού δικτύου, καθώς και των λοιπών επικίνδυνων σημείων, ο αντιπεριφερειάρχης Θ. Βερούτης, ζήτησε την ετοιμότητα και την απρόσκοπτη επικοινωνία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση τυχόν περιστατικών πυρκαγιάς, ενώ διαβεβαίωσε ότι τα μηχανήματα έργων της Π.Ε. Λακωνίας θα συνεχίσουν απρόσκοπτα τις εργασίες καθαρισμών για την αποκατάσταση της βατότητας των οδών στο δασικό δίκτυο Ταϋγέτου και Πάρνωνα (…).

πηγή είδησης και πηγή φωτό: www.ppel.gov.gr

Μοιράσου το άρθρο: