Την Τρίπολη επισκέφθηκε την περασμένη Τετάρτη 17 Απριλίου, η Υφυπουργός Εσωτερικών, κ. Μ. Χρυσοβελώνη, αρμόδια του κρατικού τομέα ισότητας των φύλων.

Αφορμή, αποτέλεσαν ο Νόμος-Πλαίσιο για την Ισότητα, που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη βουλή και μεταξύ άλλων υιοθετεί την ποσόστωση γυναικών υποψηφίων κατά τουλάχιστον 40% σε κάθε εκλογική Περιφέρεια, η καμπάνια ενημέρωσης για την προώθηση και στήριξη γυναικών υποψήφιων αιρετών και η συνέχεια των επισκέψεων σε εποπτευόμενες συμβουλευτικές δομές και δομές φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών.

Πρώτη στάση η Ιερά Μητρόπολη και η συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρο Παπαδόπουλο.

Στην συνάντηση, ανταλλάχθηκαν απόψεις για τον ρόλο της Εκκλησίας στην σύγχρονη εποχή, τον συνεχιζόμενο διάλογο Πολιτείας-Εκκλησίας, την ανάγκη στήριξης της Υπαίθρου και την συνεισφορά της Εκκλησίας και του κλήρου στην στήριξη γυναικών-θυμάτων έμφυλης βίας και διακρίσεων.

Από την πλευρά της, η Υφυπουργός, ενημέρωσε τον Ιεράρχη, για τον Νόμο-Πλαίσιο Ισότητας των φύλων και συμφωνήθηκε η συνέχιση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Ακολούθησε συνάντηση της Υφυπουργού Εσωτερικών με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και υποψήφιο στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, κ. Π. Τατούλη, με αντικείμενο την πρόσφατη νομοθεσία, την προετοιμασία του εκλογικού μηχανισμού, καθώς και τα Σύμφωνα Συνεργασίας που υπογράφηκαν μεταξύ του Υπουργείου με ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ για τις πολιτικές ισότητας που θα κληθούν να εφαρμόσουν οι νέοι αιρετοί στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης περιοδείας της Υφυπουργού, σε εποπτευμένες δομές συμβουλευτικής και φιλοξενίας, η κ. Χρυσοβελώνη επισκέφθηκε το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Τρίπολης.

Στην συνάντηση, μετείχαν εκπρόσωποι από τον Ξενώνα Φιλοξενίας, τον τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου και την Επιτροπή Ισότητας.

Έγινε ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για την προσπάθεια ολιστικής στήριξης, ενίσχυσης και προστασίας ευπαθών ομάδων γυναικών με την συνδρομή και άλλων Υπουργείων, υπηρεσιών και λειτουργών, την ανάγκη ενημέρωσης για τη διαχείριση πολιτισμικών διαφορών που αφορούν αλλόθρησκες επωφελούμενες γυναίκες, την καμπάνια «ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ αλλιώς» και την ποσόστωση για την προώθηση γυναικών υποψηφίων και την εργασιακή συμβουλευτική και στήριξη επιχειρηματικών προσπαθειών όπως οι ΚΟΙΝΣΕΠ.

Στην συνέχεια, η Υφυπουργός, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Τρίπολης, κ. Δ. Παυλή, με τον οποίο συζήτησαν θέματα ισότητας, εκλογικής προετοιμασίας και στόχων για την ενίσχυση κοινωνικών δομών της πόλης. Στον κ. Δήμαρχο δόθηκε αντίγραφο του Νόμου Πλαισίου, καθώς και της Συμφωνίας Συνεργασίας με την ΚΕΔΕ.

Η επίσκεψη της Υφυπουργού Εσωτερικών, ολοκληρώθηκε με ευρεία σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν γυναίκες εκπρόσωποι φορέων, οργανώσεων, Δομών, της Δημοτικής Αρχής της Τρίπολης και ευρύτερα της Αρκαδίας και της Πελοποννήσου.

Στην σύσκεψη, εξετάστηκαν πολιτικές και δυνατότητες ενίσχυσης της ισότητας, της αντιμετώπισης της έμφυλης βίας και των διακρίσεων ή του αποκλεισμού που βιώνουν γυναίκες στην γεωγραφική αυτή περιοχή. Προτάθηκε επίσης να υπάρξει σε σταθερή βάση επικοινωνία ανάμεσα στο προσωπικό όλων των Δομών της χώρας, βελτίωσης της μεταξύ τους δικτύωσης και των πόλεων που τις φιλοξενούν.

Σε κάθε περίπτωση και σε όλες τις συναντήσεις, η Υφυπουργός Εσωτερικών, μετέφερε την επιθυμία, τόσο από πλευράς της, όσο και από πλευράς Υπουργείου, συνολικά, η επικοινωνία με κάθε δημόσιο λειτουργό, αιρετό και υπηρεσία ή φορέα να παραμείνει ανοιχτή.

sdr

δελτίο Τύπου
πηγή φωτό: γραφείο Τύπου υφυπουργού

Μοιράσου το άρθρο: