Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, πραγματοποίησαν στην Τρίπολη και στην Πλατεία Πετρινού, εκπρόσωποι εργατικών σωματείων, συνδικάτων και συλλόγων.

Η δημόσια συγκέντρωση, είχε να κάνει, με τα μέτρα και τα νομοσχέδια της κυβέρνησης, την περίοδο της υγειονομικής πανδημίας, αλλά και με τις συνολικές πολιτικές της.

Βασική ομιλήτρια ήταν η Παναγιώτα Πανούση, απ’ το σωματείο των ιδιωτικών υπαλλήλων, ενώ την παράσταση διαμαρτυρίας, στήριξαν οι εργαζόμενοι στην ενέργεια, οι οικοδόμοι, οι τεχνεργάτες, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της πελοποννησιακής ομοσπονδίας.

Παρόντες στην πλατεία ήταν επίσης, συνταξιούχοι, αλλά και φοιτητές.

«Πληρώσαμε πολλά. Δεν θα πληρώσουμε ξανά», φώναξαν οι παρευρισκόμενοι, οι οποίοι, κατήγγειλαν την νέα κατάσταση στους εργασιακούς χώρους, μετά και την άρση των περιορισμών κίνησης.

Έθεσαν μία σειρά από αιτήματα, όπως την κατάργηση των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου και των διατάξεων, την χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους ανέργους, την κατάργηση των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων, την χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας, τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην δημόσια υγεία, την κάλυψη των αναγκών σε ΜΕΘ και πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Ζήτησαν να υπάρξει εισόδημα για όλους και κάλεσαν τον κόσμο σε εγρήγορση και αλληλεγγύη.

Το συλλαλητήριο στήριξε το ΠΑΜΕ Αρκαδίας.

Η ΕΡΤ Τρίπολης, βρέθηκε στην συγκέντρωση της Τρίπολης (ανάλογες συγκεντρώσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου) και σας παρουσιάζει το σχετικό φωτογραφικό υλικό.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο: