Στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου οδηγήθηκαν νωρίτερα σήμερα τρία άτομα που συνελήφθησαν στις 4 Απριλίου 2017 σε διάφορες περιοχές της Κορινθίας, ύστερα από ευρεία επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για παράνομη κατοχή αρχαίων κινητών μνημείων και οπλοκατοχή.

Για τη σύλληψή τους οργανώθηκε ευρεία επιχείρηση, σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, η οποία αφορά, κατά περίπτωση, σε παραβάσεις των διατάξεων της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και του νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, μετά από διερεύνηση καταγγελίας σχετικά με τη δράση των προαναφερόμενων ατόμων στην παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων, εντοπίστηκαν οι τρείς ημεδαπόι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους σε περιοχές της Κορινθίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ένας χάλκινος λύχνος και τρία συνανήκοντα αυτού

Ένας ανιχνευτής μετάλλων

Ένα πιστόλι και δύο φυσίγγια

Έξι φωτογραφίες οι οποίες απεικονίζουν έργο τέχνης

Μία φωτογραφία που απεικονίζει μέρος του πίνακα.

Για το προαναφερόμενο αρχαίο αντικείμενο, αρμόδιος αρχαιολόγος της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κορινθίας, αποφάνθηκε ότι πρόκειται για κινητό μνημείο που εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς» και αποτελεί αντικείμενο ύστερης αρχαιολογικής περιόδου.

Μοιράσου το άρθρο: