Η σύμβαση που αφορά την κατασκευή του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου της Τρίπολης, υπογράφηκε μεταξύ του δημάρχου Κ. Τζιούμη και του εκπροσώπου της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο.

«Πρόκειται για την ανάπλαση όλης της περιοχής των Κλωνατζίδικων. Είναι ένα έργο σημαντικό που θα αλλάξει εντελώς την εικόνα της περιοχής, η οποία έχει ήδη αρκετά εμπορικά καταστήματα, αλλά και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, και θα αποτελέσει ένα στέκι για τη νεολαία», δήλωσε ο Δήμαρχος και πρόσθεσε: «Θα γίνει ανάπλαση της περιοχής με σύγχρονες τεχνολογίες και παράλληλα θα υπάρξει ένα υποέργο από το Επιμελητήριο Αρκαδίας, όπου όλα τα εμπορικά καταστήματα της περιοχής, θα έχουν ίδιες προσόψεις, έτσι ώστε ένας επισκέπτης θα είναι σαν να βρίσκεται σ’ ένα εμπορικό κέντρο. Παράλληλα θα υπάρχει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα με τις προσφορές και τα events των καταστημάτων».

«Μέσα σε 1 με 1,5 χρόνο ευελπιστούμε να έχει ολοκληρωθεί το έργο και να αναβαθμιστεί η περιοχή και γενικώς οι εμπορικές αξίες σε αυτό το σημείο της πόλης.Με την πρόταση που θα καταθέσουμε σύντομα για την ανάπλαση της πλατείας Αγίου Βασιλείου, ενοποιείται όλο το ιστορικό κέντρο της πόλης, μαζί με τις προηγούμενες πεζοδρομήσεις, δημιουργώντας έτσι μια πόλη για περιπάτους, αλλά και εμπορικές συναλλαγές», σημείωσε ο κ. Τζιούμης.

Το ανοιχτό κέντρο εμπορίου της Τρίπολης, έχει προϋπολογισμό της τάξεως του 1,5 εκατομμυρίων ευρώ. Φορέας χρηματοδότησης είναι το ΕΣΠΑ και η ηλεκτρονική υποβολή των στοιχείων ένταξης έγινε στις 30 Νοεμβρίου του 2018 επί θητείας του αειμνήστου Δημήτρη Παυλή.

Μοιράσου το άρθρο: