Προγραμματική σύμβαση για την οργάνωση και τη λειτουργία περιπτέρου τουριστικής πληροφόρησης στον Ισθμό, υπογράφηκε στην Κόρινθο.

Η σύμβαση είναι μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Πελοπόννησος Α.Ε. και του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Στη σύμβαση, την οποία υπέγραψαν ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, ο πρόεδρος της Πελιπόννησος Α.Ε. Σωτήρης Μουρίκης και ο δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, προβλέπεται μεταξύ άλλων, ότι η όλη λειτουργία του περιπτέρου θα επιβλέπεται από την Περιφέρεια, που θα καλύπτει και τις δαπάνες λειτουργίας, ενώ από την πλευρά του ο δήμος θα έχει τη γενική επίβλεψη και την αρμοδιότητα για την καθαριότητα του χώρου.

Επίσης η Περιφέρεια, σε συνεννόηση με την Διώρυγα Α.Ε., που είναι ιδιοκτήτρια του χώρου, θα αναλάβει να προβεί στην πλήρη ανάπλαση του χώρου γύρω από το περίπτερο, τοποθετώντας νέα κάγκελα, πάτωμα, διαβάσεις πεζών με “μάτια γάτας”, προχωρώντας παράλληλα στη φύτευση δέντρων και θάμνων, έτσι ώστε -όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Παν. Νίκας, «μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να περιέλθει και το περίπτερο και ο περιβάλλων χώρος του σε άριστη κατάσταση”.

Σημειώνεται, τέλος, ότι την επόμενη εβδομάδα, θα υπάρξει εργολαβία για τον πλήρη καθαρισμό της περιοχής του Ισθμού από τα ξερά χόρτα.

Μοιράσου το άρθρο: