Υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο που αφορά την βελτίωση και την ανάδειξη του ευρύτερου χώρου, που περιβάλλει τον αρχαιολογικό χώρο της Αλέας Αθηνάς και το Μουσείο, στην Τεγέα Αρκαδίας.

Στόχος είναι η δημιουργία αρχαιολογικού περιπάτου.

Ο προυπολογισμός του έργου θα φτάσει σχεδόν το 1,2 εκατ. ευρώ.

Το έργο χρηματοδοτείται από την εταιρεία ΤΑΠ ΤΟΚ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και οι εργασίες θα γίνονται υπό την εποπτεία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Ο εκτιμώμενος χρόνος ολοκλήρωσης του έργου είναι το ένα έτος.

«Εντάσσεται κι αυτό το έργο, στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει ο Δήμος Τρίπολης, να αναδείξει τα σημεία με σπουδαία ιστορία, ώστε η περιοχή να γίνει επισκέψιμη κι αυτό να αποφέρει προστιθέμενη αξία στην περιοχή της Τεγέας και συνολικά στον Δήμο μας», είπε στις δηλώσεις του, ο κ. Τζιούμης και ανακοίνωσε ότι ο Δήμος Τρίπολης, έχει έρθει σε συνεννόηση με τον ΟΤΕ, ώστε στην περιοχή αυτή να υπάρχει ελεύθερο wifi.

Ο Δήμαρχος, προανήγγειλε ότι στο νέο πρόγραμμα της ΤΑΠ ΤΟΚ, ο Δήμος Τρίπολης θα επιδιώξει τη χρηματοδότηση έργου ενοποίησης του αρχαιολογικού χώρου της Αλέας, με τον αρχαιολογικό χώρο της Επισκοπής, ώστε να δημιουργηθεί ένας μεγάλος αρχαιολογικός περίπατος.

πηγή: www.tripolis.gr
πηγή φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο: