Συμβούλιο έρευνας και καινοτομίας θα λειτουργήσει στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου, όπως έγινε γνωστό μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη 

Ο περιφερειάρχης, Παν. Νίκας, στην εισήγησή του εξέφρασε απογοήτευση για το γεγονός ότι η συγκρότηση του εν λόγω σώματος, έχει καθυστερήσει, «τουλάχιστον κατά τρία χρόνια», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, με συνέπεια «να μην μπορέσει να συνδράμει ουσιαστικά στην κατανομή των κονδυλίων του ΠΕΠ στην κατεύθυνση της υποστήριξης της καινοτομίας”.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, συνέχισε ο περιφερειάρχης, “υπάρχει και τώρα σημαντικό πεδίο, τόσο για τα έργα που υπολείπονται στο ισχύον ΕΣΠΑ, όσο και για την στρατηγική υλοποίησης του ΕΣΠΑ της επόμενης περιόδου 2021 – 2027”.

Ο κ. Νίκας, τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου από άποψη καινοτομίας, είναι «δυστυχώς σχεδόν τελευταία σε επίπεδο Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γεγονός που μειώνει δραματικά τις προοπτικές για ανταγωνιστικότητα των τοπικών μας προϊόντων, αλλά και για τη συγκράτηση του πληθυσμού, όπως και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου”.

Μοιράσου το άρθρο: