Η συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τους Ιατρικούς Συλλόγους των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων, προκειμένου να υπάρξει αξιόπιστη ενημέρωση πάνω σε ζητήματα δημόσιας υγείας, ιδιαίτερα σε σχέση με τον κορονοϊό, αποτέλεσε ένα από τα αντικείμενα συζήτησης, στη συνάντηση που είχε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας Βασίλη Ψυχογυιό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας, προγραμματίζεται για την ερχόμενη Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου στις 3 το μεσημέρι, ο περιφερειάρχης να έχει στην Τρίπολη συνεργασία με τους προέδρους των 5 Ιατρικών Συλλόγων, παρουσία των γιατρών των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας, του εντεταλμένου σε θέματα υγείας περιφερειακού συμβούλου, Άγγελου Χρονά, αλλά και περιφερειακών συμβούλων που ασκούν το ιατρικό λειτούργημα.

Αντικείμενο σε αυτή την συνάντηση θα είναι η καλύτερη οργάνωση, όσον αφορά στην προστασία του πληθυσμού και στην αντιμετώπιση των θεμάτων που τίθενται από την πανδημία.

Βαρύτητα θα δοθεί στα σχολεία και στη σύσκεψη θα εξεταστεί η δυνατότητα, μετά από συνεννόηση με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, να γίνει διαδικτυακά ενημέρωση στα σχολεία από ειδικούς λοιμωξιολόγους και πνευμονολόγους.

Θα συζητηθεί η προοπτική αγοράς από την Περιφέρεια, τηλεοπτικού χρόνου για λογαριασμό των Ιατρικών Συλλόγων της κάθε περιφερειακής ενότητας, προκειμένου μέσω τηλεοπτικών εκπομπών να ενημερώνεται από ειδικούς γιατρούς ο γενικός πληθυσμός, όσον αφορά στην προστασία του απέναντι στον κορονοϊό.

Μοιράσου το άρθρο: