Σύσκεψη σχετικά με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, συγκάλεσε στην Τρίπολη, ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας.

Στην σύσκεψη με τα στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και το σύνολο των τεχνικών συμβούλων, εξετάστηκε η μέχρι τώρα πορεία του ΠΕΠ η οποία -όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης- κρίθηκε ότι είναι μέτρια και αναζητήθηκαν λύσεις, ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες προκειμένου να αυξηθεί η απορροφητικότητα, που τώρα βρίσκεται περίπου στο 30%.

Κατά την σύσκεψη, αποφασίστηκε να μην δοθούν πλέον άλλες παρατάσεις στις προσκλήσεις που ήδη “τρέχουν”, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε ότι μία από τις βασικές αιτίες των καθυστερήσεων στο ΠΕΠ, είναι η υποστελέχωση των υπηρεσιών.

Ωστόσο, διαπιστώθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση, ότι η Περιφέρεια, είναι έτοιμη μελετητικά για να εντάξει, το ερχόμενο φθινόπωρο τα μεγάλα έργα της.

Σ’ αυτά, περιλαμβάνονται, η επαναλειτουργία του τρένου (15 εκ. ευρώ), το φυσικό αέριο (μόνο για τη ΔΕΔΑ, 20 εκ. ευρώ) κι ακόμα, οι δρόμοι Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη, παράκαμψη Κάμπου και Σταυροπηγίου, Σπάρτη – Γύθειο, παράκαμψη Βλαχιώτη, παράκαμψη Λαγκαδίων, σύνδεση Ναυπλίου και Άργους με τον αυτοκινητόδρομο “Μορέας”, καθώς επίσης και το έργο της σημαντικής παρέμβασης στην περιοχή του Ισθμού.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα ξεκινήσει και η συζήτηση για τις τρεις Ο.Χ.Ε. που βρίσκονται σε εξέλιξη, της Μάνης, του Ταϋγέτου και της Κορινθίας.

Μοιράσου το άρθρο: