Το ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2020-Ευρωπαική Περιφέρεια», απασχόλησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, λόγω ερώτησης της Λαικής Συσπείρωσης, για τα αριθμητικά δεδομένα της συγκεκριμένης προγραμματικής σύμβασης, μεταξύ της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας ΟΤΑ Πελ/σος Α.Ε. και των 25 δήμων της Περιφέρειας.

Ο Νίκος Γόντικας της Λαικής Συσπείρωσης, ζήτησε ενημέρωση και εξηγήσεις γύρω απ’ τα ποσά που έχουν διατεθεί για αμοιβές φυσικών προσώπων και υποστήριξε, ότι, για την υποστήριξη των επιτροπών και για την παρακολούθηση του όλου πρότζεκτ, έχουν δαπανηθεί, ποσά της τάξεως των 868.000 ευρώ για τα έτη 2013 και 2014.

Συγχρόνως, κατέθεσε και φωτοτυπία πρακτικών συνεδρίασης της ΠΕΔ Πελοποννήσου (19/1/2015), σύμφωνα με την οποία, το δ.σ. της ΠΕΔ (υπ. Αριθμ. 6/2015), εκφράζει προβληματισμό για το σχέδιο αυτό και ζητά απ’ την Περιφέρεια, περισσότερη ενημέρωση και συμμετοχή στη διαβούλευση.

Η Αντιπεριφερειάρχης, κ. Ντίνα Νικολάκου, απάντησε-αρχικά- με … σκληρά λόγια στον κ. Γόντικα, χαρακτηρίζοντάς τον, συκοφάντη, ψεύτη, πολιτικό μαιντανό, καθώς και άτομο που προσβάλει το ΚΚΕ.

Στο δεύτερο μέρος της απάντησής της, η κ. Νικολάκου, ισχυρίστηκε, ότι το πρωτοπόρο, αναπτυξιακό σχέδιο, έχει ήδη, τρεις φορές, εγκριθεί απ’ τους αρμόδιους φορείς.

Γνωστοποίησε, ότι, η Περιφέρεια έχει βάλει 200.000 ευρώ, ενώ οι δήμοι, με αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, συνεισέφεραν με το ποσό των 10.000 ευρώ έκαστος και ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα, έχουν οι ισχυρισμοί της Λαικής Συσπείρωσης.

«Στόχος μας είναι το δημόσιο συμφέρον και το αναπτυξιακό αυτό πρόγραμμα, είναι πρωτοπόρο, είναι καινοτόμο και προωθεί την Πελοπόννησο του αύριο», δήλωσε χαρακτηριστικά, η κ. Νικολάκου.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο: