Σκληρές δηλώσεις έκανε σήμερα το απόγευμα, ο δήμαρχος της Τρίπολης, Κωνσταντίνος Τζιούμης, με αφορμή την απουσία τριών (3) παρατάξεων απ’ το δημοτικό συμβούλιο της Τρίπολης που είχε ως αποτέλεσμα, την ματαίωσή του, λόγω μη ύπαρξης απαρτίας.

Το τεχνικό πρόγραμμα της δημοτικής αρχής δεν συζητήθηκε και θα πρέπει τώρα, να επανέλθει ως θέμα, άμεσα, γιατί πιέζουν οι ημερομηνίες.

Οι τρεις παρατάξεις, έχουν πρόθεση να καταθέσουν προς συζήτηση και πιθανή ψήφιση, δικιά τους, εναλλακτική πρόταση, κάτι που το γνωστοποίησαν και εγγράφως.

Μετά το σημερινό γεγονός, ο δήμαρχος της Τρίπολης, Κωνσταντίνος Τζιούμης, έκανε την εξής δήλωση:

«Οι μάσκες έπεσαν. Η ενωμένη παράταξη της μειοψηφίας των κ.κ. Σμυρνιώτη, Παυλή και Τσιαμούλου, αποφάσισε να κωλυσιεργήσει και να μπουκοτάρει το έργο της δημοτικής αρχής. Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι πρόσφατο και οι πολίτες επέλεξαν για δημοτική αρχή εμάς, με βάση ένα πρόγραμμα που γνωστοποιήθηκε και εγκρίθηκε.

Η ενωμένη παράταξη της μειοψηφίας, αποφάσισε να καταθέσει εναλλακτική πρόταση για να καθυστερήσει το έργο της δημοτικής αρχής. Ο προσχηματικός λόγος, ότι έκαναν δηλαδή, κάποιο χαρτί στην διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών και ποτέ σε εμένα ή την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και δεν τους απάντησε ή τους απάντησε με καθυστέρηση, είναι έωλο. Όταν κάνεις κάποιο χαρτί σε υπηρεσία, το καταθέτεις σε 40 ημέρες όπως λέει ο νόμος.

Η υπηρεσία απάντησε σε 10 ημέρες. Άρα δεν ήρθαν σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο, μόνο και μόνο αυτό να αναβληθεί. Θα αναζητηθούν πειθαρχικές ευθύνες. Θα πρέπει να σεβαστούν τον λαό. Ο λαός είπε δήμαρχος θα είναι ο Τζιούμης και το πρόγραμμα που θα εφαρμόσει, θα είναι αυτό της παράταξης «Τρίπολη αύριο».

Οι λοιπές προτάσεις θα πρέπει να έρθουν στο συμβούλιο και να συζητηθούν εδώ. Αυτοί, ζήτησαν ποτέ συναίνεση σε τεχνικό πρόγραμμα ή προυπολογσιμό; Όλοι θα κριθούμε απ’ τους πολίτες. Εμείς θα συνεχίσουμε κανονικά το έργο μας».

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο: