Στην προβλήτα του Λιμανιού της Νεάπολης Βοιών στη Λακωνία έχει ρυμουλκηθεί από το Λιμενική Αρχή της περιοχής, ένα ταχύπλοο πολυτελές σκάφος το οποίο μεταφέρει μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Το γιοτ στο οποίο επέβαινε ένα άτομο, εντοπίστηκε να πλέει στη θαλάσσια περιοχή Νότια των Κυθήρων.

Τους περίπου δύο τόνους ινδικής κάνναβης, σκόπευαν να προωθήσουν σε νησιά του Αιγαίου, ένας Ιταλός και ένας Αλβανός, οι οποίοι συνελήφθησαν στα Κύθηρα από στελέχη του λιμενικού σώματος.

Τα ναρκωτικά βρέθηκαν κρυμμένα στο σκάφος, το οποίο είχε αποπλεύσει από την Ιταλία, είχε στη συνέχεια πάει στις αλβανικές ακτές όπου φόρτωσε το πανάκριβο φορτίο, και στην συνέχεια είχε οδηγηθεί από τους δύο άνδρες κατά μήκος της δυτικής Ελλάδας με προορισμό το Αιγαίο. Ωστόσο, στη θαλάσσια περιοχή νότια των Κυθήρων, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποίησε σκάφος του λιμενικού, εντοπίστηκαν οι σχεδόν δύο τόνοι χασίς.

Η λιμενική αρχή Νεάπολης Βοιών, πραγματοποιεί την προανάκριση της υπόθεσης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να εντοπιστούν οι συνεργοί των δύο συλληφθέντων, αλλά και οι παραλήπτες της μεγάλης ποσότητας ινδικής κάνναβης.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: