θετικά εξελίχθηκε η συνάντηση που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, είχε στην Αθήνα, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ Περικλή Νικολάου, με αντικείμενο την παραχώρηση στην Περιφέρεια -για 50 χρόνια- του χώρου των 55 χιλιομέτρων της ανενεργού μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής από την Κόρινθο μέχρι το Δερβένι.

Το ίδιο θέμα, εξ άλλου, θα αποτελέσει αντικείμενο τηλεδιάσκεψης που θα έχει ο περιφερειάρχης τη Μεγάλη Πέμπτη 16 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι με τους υφυπουργούς Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστο Δήμα, Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Δημήτρη Οικονόμου, καθώς και τον γενικό γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιο Μπακογιάννη.

Στην αυριανή τηλεδιάσκεψη -με τη συμμετοχή επίσης στελεχών της Περιφέρειας από την Π.Ε. Κορινθίας, αλλά και από την έδρα-, θα συζητηθεί η εκπόνηση ειδικού χωροταξικού για τη συγκεκριμένη έκταση.

Ο σχεδιασμός της Περιφέρειας είναι να γίνουν έργα αναβάθμισης της συγκεκριμένης περιοχής -καθώς και των 4 σιδηροδρομικών σταθμών που υπάρχουν από την Κόρινθο μέχρι το Δερβένι- με σκοπό να αλλάξει η εικόνα της και να ενισχυθεί η προοπτική της Κορινθίας ως τουριστικός τόπος.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΣΤΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟ

Νωρίτερα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, θα έχει τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών καθηγητή, Μανώλη Πλειώνη.

Αντικείμενο της εν λόγω τηλεδιάσκεψης, θα αποτελέσει η αναβάθμιση των υποδομών -αλλά και η δημιουργία πλανητάριου– στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου, στην Κορινθία.

Το εν λόγω αστεροσκοπείο είναι ιδιοκτησία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και λειτουργεί, από το 1972, στο όρος Κυλλήνη, κοντά στο Κρυονέρι.

πηγή είδησης και πηγή φωτό: www.ppel.gov.gr

Μοιράσου το άρθρο: