Στ. Ζορμπαλάς

Τηλεδιάσκεψη εργασίας πραγματοποίησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο, με τους προέδρους των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας.

Τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν επιχειρήσεις, επαγγελματίες και εργαζόμενοι, λόγω των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, τέθηκαν προς τον τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Μεσσηνίας, Αλέξη Χαρίτση, και τους βουλευτές Λακωνίας Σταύρου Αραχωβίτη, Αργολίδας Γιάννη Γκιόλα, Αρκαδίας Γιώργο Παπαηλιού, και Κορινθίας Γιώργο Ψυχογιό.

Οι συμμετέχοντες εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων ενημέρωσαν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, αναδεικνύοντας την ρευστότητα που έχει άμεση ανάγκη η αγορά εξαιτίας του γενικευμένου lockdown που έχει επιβληθεί, αλλά και την ανάγκη κατάρτισης ολοκληρωμένου σχεδίου για την αντιμετώπιση της επερχόμενης ύφεσης, με λήψη οριζόντιων μέτρων στήριξης, όλων των επιχειρήσεων.

Στις παρεμβάσεις τους οι βουλευτές κατέθεσαν τις προτάσεις του κόμματός τους. Μίλησαν για τη μη επιστρεπτέα ενίσχυση, για τη μόνιμη μείωση της προκαταβολής του φόρου στο 50%, για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, για την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, για την επιδότηση 40% ενοικίου για τις επιχειρήσεις, για την κάλυψη του δώρου των Χριστουγέννων από τον κρατικό προϋπολογισμό, και για το εισόδημα της έκτακτης ανάγκης προς τα νοικοκυριά.

Μοιράσου το άρθρο: