Και το δ.σ. του ΚΤΕΛ Αρκαδίας, πήρε θέση για το θέμα της συνέργειας του ΠαΠελ με το ΑΤΕΙ Πελοποννήσου.

Και ενώ καθημερινά προκύπτουν νέα δεδομένα και νέες εξελίξεις (α. συνάντηση Υπουργού με επιτροπή, β. συνέντευξη Τύπου δημάρχου Τρίπολης, αύριο το πρωί, γ. εκ νέου συνεδρίαση Πρυτανείας κλπ.), η ανακοίνωση του δ.σ. του ΚΤΕΛ Αρκαδίας, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής:

«Ο Πρόεδρος με το Δ.Σ της ΚΤΕΛ Ν. Αρκαδίας Α.Ε κάνουν γνωστό από την πλευρά της Κοινωφελούς Επιχείρησης ότι: «Μετά από 17 συνεχή χρόνια λειτουργίας το σχέδιο νόμου που πρόσφατα ανακοινώθηκε από το Υπουργείο ανατρέπει ολοκληρωτικά τον ακαδημαϊκό και χωροταξικό σχεδιασμό με την μεταφορά σε άλλη πόλη – και σε άλλη γειτονική Περιφέρεια – του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών της Σχολής Οικονομίας Διοίκησης και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ενώ υποβαθμίζει δραματικά την πόλη της Τρίπολης από έδρα του Πανεπιστημίου κάνοντάς την παράρτημα και για πρώτη φορά στην ιστορία του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, να κηρύξει την επ’ αόριστον αναστολή λειτουργίας του Τμήματος.

Το Υπουργείο ακόμα αρνείται τη δημιουργία Πολυτεχνικής Σχολής στην Τρίπολη αγνοώντας τη σύνδεσή της με το ενεργειακό τοπίο της Αρκαδίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου (μονάδα ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, φράγμα Λάδωνα, αιολικά/ηλιακά πάρκα). Επιπλέον, αρνείται τη δημιουργία Κτηνιατρικής Σχολής, η οποία είναι άμεσα σχετιζόμενη με την τοπική οικονομία και παραγωγή.

Ζητούμε από το Ίδρυμά μας να μην ενδώσει: στην περαιτέρω εξακτίνωσή του σε έκτη πόλη και δεύτερη περιφέρεια, στην “αναβάθμιση” των αριθμών, εντάσσοντας νέα τμήματα εκτός περιφέρειας, απλά για να γίνουμε περισσότεροι και όχι καλύτεροι, στην επιβολή εκ των άνω συνενώσεων που δεν υπήρχαν στα αρχικά πλάνα ούτε του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ούτε του ΤΕΙ Πελοποννήσου, αλλά ούτε και στις προτάσεις της «Μεικτής Επιτροπής Συνεργασίας» («Επιτροπής Γαβρόγλου»), που το ίδιο το υπουργείο συνέστησε.

Ως ΚΤΕΛ Ν. Αρκαδίας Α.Ε. καλούμε τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου και τονίζουμε, ότι το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της περιοχής μας και η αναβάθμισή του αναμενόταν ως μια αναπτυξιακή «ανάσα» για την Αρκαδία. Ειλικρινά, δεν γνωρίζουμε ποιοι παράγοντες και ποια λογική υπαγόρευσε αυτές τις προτάσεις ή αυτό το σχέδιο νόμου, αλλά σας διαβεβαιώνουμε ότι πρόκειται για σοβαρή υποβάθμιση της περιοχής μας και των όποιων πιθανοτήτων ανάπτυξης θα προσέφερε σε αυτήν η συγχώνευση των δύο ιδρυμάτων και η ίδρυση των νέων τμημάτων στην Τρίπολη.

Απευθυνόμαστε σε εσάς και ζητάμε να λάβετε υπόψη σας όλα τα παραπάνω πριν καταλήξετε σε οποιαδήποτε οριστική απόφαση, καθώς και το πόρισμα και τις προτάσεις της Επιτροπής σχετικά με τη συγχώνευση του ΤΕΙ Πελοποννήσου και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.»

από δελτίο Τύπου
φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο: