«Ζητάμε να υπάρξει μία σύμπραξη μεταξύ του ΚΤΕΛ Αρκαδίας και των δήμων, για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε ομαλά τις άγονες γραμμές. Θέλουμε να επιβιώσουμε και όχι να γίνουμε πλούσιοι. Μπορούμε, μέσω προγραμματικών συμβάσεων, να κερδίσουν και οι δύο πλευρές και να είναι ικανοποιημένοι όλοι».

Αυτό, δήλωσε, ο πρόεδρος της διοίκησης της ΚΤΕΛ Αρκαδίας Α.Ε, Νίκος Κουτσόγιωργας, συνοψίζοντας τα όσα ακούστηκαν στη σύσκεψη της διοίκησης του ΚΤΕΛ, με τους δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας και με τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Χρήστο Λαμπρόπουλο.

Με τα όσα κατέθεσαν οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες, η διοίκηση του ΚΤΕΛ Αρκαδίας, βρήκε θετικές τις παρεμβάσεις και κάλεσε τις δημοτικές αρχές, τις δημοτικές υπηρεσίες και τα δημοτικά συμβούλια, όπως μελετήσουν τις νομοθεσίες, όπως εξετάσουν όλα τα οικονομοτεχνικά στοιχεία και όλες τις παραμέτρους της πρότασης και σύντομα να καταθέσουν την εμπεριστατωμένη πρότασή τους.

«Δεν ζητάμε να βάλετε το χέρι στην τσέπη. Δεν ζητάμε χρήματα. Το νομικό καθεστώς, δίνει το δικαίωμα στους δήμους να υπογράψουν συμβάσεις με τα ΚΤΕΛ. Ο δήμος θα μπορεί να συνδράμει μόνο όταν η πληρότητα του λεωφορείου στις άγονες γραμμές είναι κάτω του 20%. Πάνω από το 20% έχουμε εμείς τη νομική υποχρέωση για τις γραμμές. Μέχρι πρότινος οι καλές γραμμές ενίσχυαν τις άγονες, αλλά τώρα δεν μπορεί να γίνει αυτό. Το ΚΤΕΛ υπακούει στην τιμολογιακή πολιτική που χαράσσει η πολιτεία, κάνει υποχρεωτική γραμμική μεταφορά, ενώ υπάρχει εκτός της πανδημίας και η ερήμωση της υπαίθρου», τόνισε με έμφαση ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Αρκαδίας.

Και κατέληξε, λέγοντας: «Είμαστε ελλειμματικοί ως εταιρεία, όπως και όλες σχεδόν οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται πάνω σ’ αυτό το προϊόν. Είμαστε ελλειμματικοί γύρω στα 3,8 εκατ. ευρώ. Καλούμε τους δήμους, να κάνετε μελέτες, να σχεδιάσετε, να μας πείτε τα δρομολόγια που θέλετε, να εξετάσετε τα πάντα με τις νομικές σας υπηρεσίες και έρθετε να συνεργαστούμε».

Μοιράσου το άρθρο: