ΟΙ μακρόχρονοι δεσμοί του Τολού με την Κρήτη επισφραγίστηκαν σήμερα με την τελετή αδελφοποίησής του με τους Αγίους Δέκα του δήμου Γόρτυνας.

Στη φιλόξενη γη της Αργολίδας , πριν ενάμιση περίπου αιώνα Κρήτες εγκαταστάθηκαν στο μικρό , τότε, ψαροχώρι του Τολού , που εξελίχθηκε ,σταδιακά, σε μια πού όμορφη τουριστική κωμόπολη με έντονο πάντα το Κρητικό στοιχείο, τα έθιμα και την παράδοση της Μεγαλονήσου.

Στου δεσμούς των δυο περιοχών αναφέρθηκαν οι δήμαρχοι Ναυπλίου Δημ. Κωστούρος και Γόρτυνας κ. Νίκος Σχοιναράκης που μίλησαν για τους ισχυρούς δεσμούς των δυο περιοχών αλλά και για τις προοπτικές μελλοντικής συνεργασίας.
Στη διάρκεια της τελετής αντηλλάγησαν δώρα μεταξύ δήμων , τοπικών κοινοτήτων , ιερέων και πολιτιστικών συλλόγων οι οποίοι από χθες είχαν ξεκινήσει τη διαδικασία της αδελφοποίησης.

Στην τελετή που έγινε στο πάρκο Ηρώων Κρητών παραβρέθηκε πολυμελής αποστολή από την Κρήτη , καθώς και Κρήτες άλλων περιοχών της χώρας, οι βουλευτές της Αργολίδας , ο Αντιπεριφερειάρχης Τάσος Χειβιδόπουλος, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πολιτιστικών Κρητικών Συλλόγων Μανώλης Πατεράκης και φυσικά κάτοικοι του Τολού.

Για την διοργάνωση των διημέρων εκδηλώσεων συνεργάστηκαν ο δήμος Ναυπλίου , ο Σύλλογος Επαγγελματιών Τολού, η Ένωση Κρητών Αργολίδας που πρόσφεραν στην Κρητική αποστολή μια άψογη, από κάθε πλευρά , φιλοξενία.
Πολύ σύντομα αντίστοιχη εκδήλωση θα γίνει στους Αγίους Δέκα , στην Κρήτη.

Φωτο : Γιάννης Γαλανόπουλος

Μοιράσου το άρθρο: