Με τον δήμαρχο Μεγαλόπολης, συναντήθηκε στο δημαρχείο της πόλης, ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Παπαηλιού.

Συζήτησαν θέματα που έχουν να κάνουν με την μεταλιγνιτική εποχή.

Μεταξύ άλλων, το δελτίο Τύπου του γραφείου του βουλευτή, αναφέρει τα εξής:

(…) Ο Γιώργος Παπαηλιού επανέλαβε τον κοινό τόπο ότι η ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης, μετά την απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ να διακόψει βίαια τη λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, χωρίς να υπάρχει σχεδιασμός για τη μεταλιγνιτική περίοδο.

Αυτό γίνεται, διότι κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί την πολιτική της ιδιωτικοποίησης του ενεργειακού τομέα στο σύνολό του, χωρίς σχέδιο για την επάρκεια του ενεργειακού συστήματος και χωρίς μέριμνα για τις πληττόμενες περιοχές, τo κόστος ενέργειας που θα αυξηθεί για όλους (τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις) και το σύνολο των εργαζομένων στις λιγνιτικές μονάδες.

Είναι ανάγκη και αποτελεί προτεραιότητα, ο χρόνος λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων να παραταθεί μέχρις ότου καταρτιστεί και εγκριθεί το σχέδιο για τη μεταλιγνιτική περίοδο. Αυτό πρέπει να ανταποκρίνεται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα, τις δυνατότητες της ευρύτερης περιοχής και τις ανάγκες των κατοίκων της, ιδίως των νέων, με προεξάρχουσα την εξασφάλιση σταθερών και βιώσιμων θέσεων εργασίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, μπορεί να δοθεί αποτελεσματική λύση και στο πρόβλημα της θέρμανσης των νοικοκυριών και των επαγγελματικών χώρων της Μεγαλόπολης.

Η «δίκαιη μετάβαση» είναι ευθύνη της τοπικής κοινωνίας, η οποία πρέπει να έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο. Μόνον έτσι οι πόροι που θα διατεθούν, «θα πιάσουν τόπο» και η περιοχή θα έχει μέλλον».

από δελτίο Τύπου
κεντρ. φωτό: Στ. Ζορμπαλάς
εσωτ. φωτό: γραφείο βουλευτή

Μοιράσου το άρθρο: