Στην Πλατεία Πετρινού της Τρίπολης, πραγματοποιήθηκε σήμερα, το απεργιακό συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ Αρκαδίας, με αφορμή την 24ωρη απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, για το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης που αφορά το ασφαλιστικό.

Ομιλήτρια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, ήταν η Παναγιώτα Πανούση, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας και μέλος της διοίκησης του σωματείου των εμπορικών επιχειρήσεων και των εταιρειών της Αρκαδίας.

Μεταξύ άλλων είπε τα εξής στις δηλώσεις που έκανε:

«Η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά τη ζωή μας ολόκληρη. Πρέπει να αποσυρθεί το νομοσχέδιο αυτό. Τέρμα τα ψέματα και οι απάτες. Λένε ψέματα αυτοί που υποστηρίζουν ότι φέρνει αυξήσεις το νομοσχέδιο. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν καταργεί το νόμο Κατρούγκαλου, όπως έλεγε προεκλογικά, αλλά τον θωρακίζει νομικά και επιχειρεί να τον εφαρμόσει με ταχύτητα».

Η ομιλήτρια, κατήγγειλε τις πλειοψηφικές παρατάξεις στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, για το γεγονός, της μη διοργάνωσης συλλαλητηρίου στην Τρίπολη, ενώ γνωστοποίησε και το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ.

Αυτό, έχει ως εξής:

«Απόσυρση του νομοσχεδίου, κοινωνική ασφάλιση για όλους, δημόσια και δωρεάν υγεία-πρόνοια, κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και των λοιπών ασφαλιστικών νόμων, κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη, επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης, κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού, καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ,κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων, όχι παρεμβάσεις στα βαρέα και στα ανθυγιεινά».

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο: