Εσπερίδα ενημέρωσης, σχετικά με τον ιό της Κίνας (κοροναιό-SARS), οργάνωσε σήμερα το βράδυ, στην Τρίπολη και στα εντευκτήριά του, ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας.

Υπήρξε βασική ενημέρωση για το πολύπλοκο αυτό, δημόσιο πρόβλημα υγείας, ενώ ακολούθησαν αρκετές ερωτήσεις απ’ τους ιατρούς και τους νοσηλευτές που παρακολούθησαν τις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις των ομιλητών.

Ο Βασίλης Διαμαντόπουλος (γενικός διευθυντής δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας της περιφέρεις Πελοποννήσου-πρόεδρος της πανελλήνιας ένωσης ιατρών δημόσιας υγείας ΕΣΥ), ο Χάρης Αναγνωστάκος (πνευμονολόγος Παναρκαδικού Νοσοκομείου-γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας) και ο Πάρης Νίκου (ειδικός παθολόγος-λοιμωξιολόγος Παναρκαδικού Νοσοκομείου), παρείχαν στους παρευρισκόμενους, αρκετά διαφωτιστικές πληροφορίες γύρω απ’ όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Υπήρξαν απαντήσεις για τα μέτρα προφύλαξης, για τον κίνδυνο εξάπλωσής του, για την αντιμετώπισή του, για τα κρούσματα, για τα πρώτα συμπτώματα, για τις αποφάσεις του παγκόσμιου οργανισμού υγείας, για την μετάδοση της επιδημίας, για τις παραλλαγές του, για τις πρόνοιες που πρέπει να ληφθούν, για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού που πρέπει να προφυλαχθούν κλπ.

Γνωστοποιήθηκαν επίσης και τα πρώτα, προληπτικά μέτρα της χώρας, εν’ όψει πιθανής εμφάνισης του ιού σ΄ αυτήν.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο: