Ενωτικός, ήρεμος, ισορροπιστής, εκφραστής του πολιτικού πολιτισμού, αισιόδοξος, αλλά και απλός στρατιώτης του κόμματος, εμφανίστηκε απ’ την Τρίπολη, ο τέως πρόεδρος της Ν.Δ., πρώην πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής και επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Ν.Δ. για τις επερχόμενες ευρω-εκλογές, κ. Ευάγγελος Μειμαράκης.

Σε δηλώσεις του, πριν την ομιλία του, στην συνεστίαση της ΝΟΔΕ Αρκαδίας, ο κ. Μειμαράκης, έθεσε το δίλημμα της ευρω-κάλπης:

« Θα αναμετρηθούν οι ευρωπαϊστές με τους αντιευρωπαϊστές που θα έχουν την πλειοψηφία. Εμείς, οι Ευρωπαιστές, θα πρέπει να παλέψουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ανεξάρτητα της πολιτικής και κομματικής μας υπόστασης, για τα ιδανικά της Ευρώπης, γιατί είμαστε Έλληνες. Διλήμματα του τύπου, δεξιός-αριστερός είναι πλέον παρωχημένα».

Για την παρουσία του στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. για το Ευρω-κοινοβούλιο, είπε τα εξής:

«Το ψηφοδέλτιο είναι αποκλειστικό προνόμιο του προέδρου του κόμματος. Η υποψηφιότητά μου, βοηθάει στην συσπείρωση της Ν.Δ. Εγώ δεν φοβάμαι τον σταυρό. Πάντα συμμετείχα σ’ αυτές τις συνθήκες».

Σε ερώτηση για τις διαγραφές αυτοδιοικητικών στελεχών και για το θέμα της Εύης Τατούλη, ο κ. Μειμαράκης, απέφυγε να τοποθετηθεί επί της ουσίας:

«Είμαι εδώ για τις ευρω-εκλογές. Πέρα από πικρίες, όλοι μας πρέπει στις εθνικές εκλογές να δουλέψουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα της Ν.Δ.».

Ερωτηθείς απ’ την ΕΡΤ Τρίπολης για το ζήτημα με τον Ούγγρο Ουρμπάν, ο κ. Μειμαράκης, δήλωσε τα εξής:

« Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει καταθέσει πρόταση για το θέμα αυτό. Μετά τις ευρω-εκλογές θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το θέμα στο Λαικό Κόμμα. Να δούμε, με βάση το πρόγραμμα και τις ιδέες, πως το Λαικό Κόμμα, θα προβεί σε αποφάσεις για τον Ουρμπάν και για κάποιους άλλους»

Στην κεντρική του ομιλία, στην κατάμεστη και γεμάτη ενθουσιασμό, αίθουσα, ο Ευάγγελος Μειμαράκης, ξεκίνησε το λόγο του, με σύντομη ανασκόπηση των πολιτικών πραγμάτων της χώρας.

Υπερασπίστηκε την διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, κατέκρινε την πολιτική της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου («ακύρωσε όλα τα έργα μας, έκανε αλόγιστη πολιτική με παροχές», είπε χαρακτηριστικά), αλλά και αυτή του Αλέξη Τσίπρα («αχρείαστο 3ο μνημόνιο, με 100 δις. φέσι όπως λένε κάποιοι», τόνισε με έμφαση ο κ, Μειμαράκης).

Και συνέχισε ως εξής:

«Η κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά, βάδιζε προς την έξοδο της κρίσης, το 2014, αλλά την έριξε ο Τσίπρας. Εμείς, δεν ψηφίσαμε το 3ο Μνημόνιο. Εμείς ψηφίσαμε την συμφωνία για να μείνει η Ελλάδα στον κεντρικό πυρήνα της Ευρωπαικής Ένωσης και της ευρω-ζώνης.

Ψηφίσαμε τους στόχους και όχι τα μέτρα. Τα μέτρα αφαιρέθηκαν απ’ την συμφωνία. Είπαμε, τότε, να σχηματιστεί μία εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης για το θέμα των μέτρων. Είχε μπει τότε και ο σχετικός αστερίσκος στην συμφωνία. Τα μέτρα τα ψήφισε ο Τσίπρας και ο Καμμένος».

Ο κ. Μειμαράκης, δήλωσε υπερήφανος για την εκλογή του, στην θέση του προέδρου της Ν.Δ. σε μία πολύ δύσκολη εποχή, όπως την χαρακτήρισε, υποστηρίζοντας, ότι, η εκλογή του, συνέβαλε καθοριστικά στο να σταθεί όρθια η Ν.Δ. και να μην διαλυθεί, κάτι που λειτούργησε, ως εφαλτήριο, ώστε αυτή, να οδηγηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πιο ψηλά και πιο μακριά, έτοιμη σήμερα να αναλάβει και πάλι την διακυβέρνηση της χώρας.

Ο κ. Μειμαράκης, φάνηκε σίγουρος για τις νίκες τις Ν.Δ., ενώ ευχήθηκε τα καλύτερα αποτελέσματα στους παρόντες Γιάννη Σμυρνιώτη (υποψήφιος δήμαρχος Τρίπολης) και Παναγιώτη Νίκα (υποψήφιος περιφερειάρχης).

Τέλος, κάλεσε τους πάντες, να εργαστούν δυναμικά για το κόμμα, να αφήσουν πίσω τυχόν πικρίες, τριβές και στενοχώριες και να προσπαθήσουν για το καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα, σ’ όλες τις κάλπες που θα στηθούν τους προσεχείς μήνες.

* Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η βουλευτής και υποψήφια στις ευρω-εκλογές με τη Ν.Δ., κ. Κατερίνα Μάρκου, όπως, επίσης και ο βουλευτής Αρκαδίας, κ. Κώστας Βλάσης.

* Χαιρετισμό απεύθηναν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αρκαδίας, κ. Τίμος Κατσίπος, ο υποψήφιος περιφερειάρχης, κ. Π. Νίκας, αλλά και ο βουλευτής Αρκαδίας, κ. Κ. Βλάσης.

Η ΕΡΤ Τρίπολης, κάλυψε την συνεστίαση της ΝΟΔΕ Αρκαδίας και σας παρουσιάζει το σχετικό φωτογραφικό υλικό.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο: