Επίσκεψη σε οικισμούς του τέως Δήμου Σκυρίτιδας Αρκαδίας, που επλήγησαν απ’ την τελευταία χαλαζόπτωση, πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο, ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιώργος Παπαηλιού.

Στα χωριά που ανήκουν στον Δήμο της Τρίπολης, έχουν υπάρξει σοβαρές ζημιές σε πατάτες, μήλα, κεράσια, κάστανα και καρύδια.

Υπήρξε συζήτηση με τους πληγέντες παραγωγούς, που είναι σε απόγνωση.

Ο κ. Παπαηλιού, γνωστοποίησε, ότι, αφού τεθούν, χωρίς αναβολή, οι συγκεκριμένες περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, πρέπει να προταθούν και να υλοποιηθούν αμέσως μέτρα ανακούφισης.

Ενδεικτικά, η εκ μέρους του ΕΛΓΑ, τάχιστη εκτίμηση των ζημιών και καταβολή των σχετικών αποζημιώσεων, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Να υπάρξει αναστολή καταβολής των πάσης φύσεως φορολογικών υποχρεώσεων, των εισφορών ΟΓΑ και ΕΛΓΑ και των δόσεων τραπεζικών δανείων των πληγέντων.

Να δοθεί διευκόλυνση σ’ αυτές τις περιοχές όσον αφορά την ανάρτηση των δασικών χαρτών.

Ο Γιώργος Παπαηλιού, ανέφερε επιπλέον, ότι, οι συγκεκριμένες περιοχές, αλλά και εν γένει οι παραγωγικές περιοχές της Αρκαδίας, πρέπει να ενισχυθούν με κάθε τρόπο, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε οι αγρότες, ιδίως οι νέοι, να παραμείνουν στον τόπο τους, εξακολουθώντας να παράγουν τα γνωστά ποιοτικά τοπικά προϊόντα.

Τέλος, είπε, ότι πρέπει να υπάρξει ανταπόκριση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο αίτημα των παραγωγών των Βουρβούρων, για την κατασκευή φράγματος, που θα επιτρέψει την άρδευση της ευρύτερης περιοχής και το οποίο εκκρεμεί από χρόνια.

από δελτίο Τύπου

Μοιράσου το άρθρο: