Με αφορμή το δικαστικό κλείσιμο του χώρου εναπόθεσης απορριμμάτων, του δήμου Τρίπολης, στην περιοχή Αγίου Βλασίου Τρίπολης, η επιτροπή αγώνα των κατοίκων, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου.

Ο δικηγόρος της επιτροπής, Παναγιώτης Αλουπογιάννης, αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης και υπενθύμισε όλα τα δικαστικά βήματα που ακολούθησε η εν λόγω επιτροπή.

Εξήγησε το περιεχόμενο της δικαστικής απόφασης του μονομελούς πρωτοδικείου Τρίπολης και μίλησε για δικαίωση των ανθρώπων που διεκδίκησαν, με νόμιμο τρόπο την απονομή δικαιοσύνης.

Στάθηκε στην περιβαλλοντική και οικολογική ζημιά που έγινε και γίνεται στην συγκεκριμένη περιοχή και κάλεσε τους υπεύθυνους, όπως προχωρήσουν άμεσα στην αποκατάσταση της συγκεκριμένης έκτασης.

Εκτός του δικηγόρου, μίλησε για το θέμα της δικαστικής απόφασης και ο Παναγιώτης Βέμμος, μέλος της επιτροπής κατοίκων.

Σύμφωνα με την απόφαση, διακόπτεται η προσωρινή εναπόθεση και μεταφόρτωση των αστικών, στερεών αποβλήτων του δήμου Τρίπολης, απ’ το Σάββατο 27 Ιουνίου 2020.

Ίσως, υπάρξει κάποια, άτυπη, ολιγοήμερη, παράταση λειτουργίας της έκτασης, ώστε να μπορέσει ο δήμος να ετοιμάσει την ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο: