Ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Κώστας Βλάσης, συγκλονισμένος από την κατάσταση που επικρατεί στην Αυστραλία με τις πυρκαγιές και με τη σκέψη δίπλα στους κατοίκους και τους ομογενείς μας επισημαίνει :

«Μπορεί τα φώτα της επικαιρότητας να είναι σε άλλα σημεία του πλανήτη μας, όμως οφείλουμε όλοι να ρίξουμε το βλέμμα μας και κάπου αλλού. Οι πρωτοφανείς πυρκαγιές στην Αυστραλία δυστυχώς εξακολουθούν να μαίνονται ανεξέλεγκτες αφήνοντας πίσω αρκετούς νεκρούς, αλλά και μία τεράστια οικολογική καταστροφή.
Η σκέψη μας, η σκέψη όλων των Ελλήνων είναι δίπλα σ´ όλους αυτούς τους ανθρώπους που δοκιμάζονται και φυσικά στους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ομογενείς, καθώς η Αυστραλία φιλοξενεί μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές κοινότητες σ´ ολόκληρο τον κόσμο.
Μακάρι σύντομα αυτός ο πύρινος εφιάλτης να λάβει τέλος. Είναι δεδομένο πως οφείλουμε πλέον να δούμε κατάματα τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, ώστε να αποτρέψουμε στο μέλλον τέτοια φαινόμενα προστατεύοντας περισσότερο τον πλανήτη μας!»

φωτο αρχειου

Μοιράσου το άρθρο: