Τρίπολη: “Καλλιεργώντας” την καινοτομία

Εσπερίδα με θέμα «καινοτομία-επιχειρηματικότητα στον αγροδιατροφικό τομέα», οργάνωσε στην Τρίπολη, η Περιφέρεια Πελοποννήσου (εταίρος του έργου FOCUS) σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας.

Στόχος της ενδιαφέρουσας εσπερίδας, ήταν η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού κλάδου, μέσω της υλοποίησης διακρατικών συνεργατικών σχηματισμών.

Αποτυπώθηκαν ιδέες και πρακτικές που ενισχύουν την επιχειρηματικότητα, διευκολύνουν την οικονομική εκμετάλλευση νέων ιδεών και ενθαρρύνουν τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων, διαμέσου επιχειρηματικών θερμοκοιτίδων.

Ακούστηκαν αρκετοί προβληματισμοί, ενώ εκτιμήθηκαν οι ανάγκες των μικρομεσαίων.

Τρίπολη: “Καλλιεργώντας” την καινοτομία

Στην εκδήλωση, εξετάστηκαν προτάσεις που άπτονται της καινοτομίας, ενώ αναλύθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με τα νέα προιόντα, τις διεργασίες, τον σχεδιασμό, τις υπηρεσίες, τις τεχνολογίες και τις νέες εφαρμογές της αγοράς.

Βασικός ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Μπιλάλης, καθηγητής βιολογικής γεωργίας, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα επιστήμης φυτικής παραγωγής.

Μίλησε για καλλιέργειες gluten free προιόντων.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται απ’ το www. focuseuproject.com ή απ’ την πλατφόρμα FOCUS www.focusplatform.eu

Τρίπολη: “Καλλιεργώντας” την καινοτομία

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος