Με τη φράση Mama Africa, Welcome! η Τρίπολη υποδέχτηκε για πρώτη φορά το Αφιέρωμα στον Αφρικάνικο Κινηματογράφο με ταινίες που αφηγούνται ιστορίες ανθρώπων και μας ταξιδεύουν στις κουλτούρες επτά χωρών.

Κάθε χρόνο, η έναρξη του αφιερώματος εκπροσωπείται από μια αφρικανική χώρα και φέτος την αυλαία άνοιξε το Μαρόκο που ανέκαθεν αποτελούσε ελκυστικό σκηνικό για πολλούς διεθνείς σκηνοθέτες και παραγωγούς.

Το μαγευτικό αυτό κινηματογραφικό ψηφιδωτό θα συμπληρώσουν τις επόμενες μέρες ταινίες από την Αίγυπτο, Αιθιοπία, Αλγερία, Κένυα, Νότιο Αφρική και Τυνησία.

Πρόκειται για ταινίες που δε θα βλέπαμε στις κινηματογραφικές αίθουσες, γιατί δεν υπάρχει διανομή γι’ αυτές, που μας γνωρίζουν την Αφρική μέσα από την κάμερα των Αφρικανών σκηνοθετών, μέσα από το βλέμμα των ίδιων των παιδιών της και μας γνωρίζουν άγνωστες πλευρές του λαού και του πολιτισμού της Μεγάλης Μητέρας όπως την αποκαλούν τα παιδιά της.

Το παρόν στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ έδωσαν ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Αλγερίας στην Ελλάδα και Πρόεδρος των Αφρικανικών χωρών κ. Νουρεντίν Παρνταντ Ντέζ και ο Πρέσβης του Βασιλείου του Μαρόκου στην Ελλάδα Σαμίρ Αντάρ

Την εβδομάδα με τις Αφρικανικές δημιουργίες νέων κινηματογραφιστών διοργανώνει στην καρδιά της Πελοποννήσου η Περιφέρεια με τις διαπιστευμένες στην Ελληνική Δημοκρατία Πρεσβείες και τα Επίτιμα Προξενεία των Αφρικανικών Χωρών.

Την έναρξη του φεστιβάλ κήρυξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

Οι ταινίες προβάλλονται μέχρι τις 17 Απριλίου στον φιλόξενο χώρο του πολυκινηματογράφου CineVille, στην Τρίπολη.

Μοιράσου το άρθρο: