Για τρίτη (3η) φορά υπέστη σοβαρές ζημιές το μνημείο της Κ.Ε. του ΚΚΕ, στην Τρίπολη.

Αυτή τη φορά, οι ζημιές είναι σχεδόν καθολικές (φωτό) και το μνημείο έχει υποστεί σοβαρή βλάβη.

Πρόκειται για κατασκευή που βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου Τρίπολης, πλευρικά των δικαστικών φυλακών της πόλης.

Φέρει τα ονόματα αγωνιστών του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ-ΔΣΕ, που καταδικάστηκαν σε θάνατο, με αποφάσεις του έκτακτου στρατοδικείου Τρίπολης και που εκτελέστηκαν την περίοδο του Εμφυλίου, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ Αρκαδίας.

Αυτή τη φορά, έχει γίνει εκτεταμένη ζημιά σε τρεις (3), κάθετες σειρές μαρμάρινης πλάκας, που αναγράφει τα ονόματα των αγωνιστών.

Το ΚΚΕ Αρκαδίας, μίλησε για «θρασύδειλα φασιστοειδή», για «βανδάλους και για απόγονους των συνεργατών, των κατακτητών Γερμανών και Βουλγάρων, των γερμανοντυμένων δοσίλογων».

Η γραπτή ανακοίνωση του ΚΚΕ Αρκαδίας, αποσαφηνίζει, ότι «δεν κάνει πίσω, όσο και αν βεβηλώνουν τα μνημεία και ότι αυτό, θα τα ξαναχτίζει και θα το κάνει καλύτερο».

Μάλιστα, επαναφέρει την πρότασή του, για να δημιουργηθεί στην περιοχή, το «πάρκο θυσίας των αλύγιστων του Μοριά, με την απαλλοτρίωση όλου του χώρου και την δημιουργία του πάρκου θυσίας των αλύγιστων της Πελοποννήσου».

Καλεί, τους φορείς της Τρίπολης, τα σωματεία, τους συλλόγους και την αυτοδιοίκηση, όπως καταδικάσουν τους βανδαλισμούς και όπως στηρίξουν την προσπάθειά του, ώστε να υλοποιηθεί άμεσα το έργο με το πάρκο.

Και η γραπτή ανακοίνωση, κλείνει ως εξής:»Δεν θα σταματήσουμε. Δεν κάνουμε βήμα πίσω, συνεχίζουμε στα χνάρια των ηρώων μας».

Η ΕΡΤ Τρίπολης, βρέθηκε το μεσημέρι, στο κατεστραμμένο μνημείο, όπου και έδωσε άμεσα το ρεπορτάζ.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο: