Με 27 θέματα ημερήσιας διάταξης και άλλα 2 εκτός ημερήσιας, συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου της Τρίπολης.

Ξεχώρισαν τα θέματα υπογραφής συμφώνου συνεργασίας με το δήμο Τρικκαίων, η υποβολή πρότασης για την συμμετοχή του δήμου σε ευρωπαικό πρόγραμμα, η σύναψη προγραμματικής σύμβασης για την λειτουργία των θερινών τμημάτων της δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, το γενικό σχέδιο αντιμετώπισης των πλημμυρικών φαινομένων, αλλά και αυτό της αντιμετώπισης των χιονοπτώσεων, του παγετού και της χιονοθύελλας.

Συγχρόνως, ενδιαφέρον παρουσίασαν και τα θέματα που είχαν να κάνουν με την αποδοχή χρηματοδότησης για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, αλλά και με τις τροποποιήσεις του τεχνικού προγράμματος και του προυπολογισμού.

Κατά τα λοιπά, ο αντιδήμαρχος καθημερινότητας, κ. Λαγός, ενημέρωσε το Σώμα για τα θέματα με τα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα ζώα, ενώ υπήρξε ενημέρωση απ΄τον δήμαρχο, για το ζήτημα της τύχης του Βοσυνιώτειου Κληροδοτήματος και της προσπάθειας που γίνεται, ώστε ο βρεφονηπιακός σταθμός, να εξασφαλίσει χρηματοδότηση απ΄το αρμόδιο Υπουργείο και να μπορέσει έτσι να επαναλειτουργήσει.

Συγχρόνως, ο δήμαρχος, γνωστοποίησε τις αποφάσεις των οργάνων της Αστυνομίας, για το ζήτημα των αστυνομικών τμημάτων Τεγέας και Λεβιδίου, που κατ΄ αυτά, δεν χρειάζεται να επανασυσταθούν.

Τέλος, ο κ. Τζιούμης, για το θέμα, μίας πιθανής, μελλοντικής ίδρυσης και λειτουργίας κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην Τρίπολη, δήλωσε, ότι, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που έχει, δεν υπάρχει κάποια πληροφορία επί του θέματος, ότι δηλαδή να υφίσταται απόφαση για δημιουργία κέντρου φιλοξενίας στην Τρίπολη. «Είμαστε πάντως σε επαγρύπνηση», είπε χαρακτηριστικά.

«Εμείς έχουμε την δική μας, ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και στεκόμαστε σ’ αυτήν, ως βασικό επιχείρημα», είπε με έμφαση ο δήμαρχος.

* Την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνει νέο δημοτικό συμβούλιο, με μοναδικό θέμα, αυτό του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου.

* Το θέμα με τις ανεμογεννήτριες, αλλά και αυτό με τα απορρίμματα, που έθεσε ως ερωτήσεις ο Βαγγέλης Γούργαρης της Λαικής Συσπείρωσης, θα συζητηθούν σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

* Προχωράει κανονικά η σύνδεση της γραμμής wifi4eu στην πλατεία Αγίου Βασιλείου Τρίπολης.

* Σε 15 ημέρες-σύμφωνα με δήλωση του δημάρχου-θα δημοπρατηθούν τα μεγάλα έργα ανακατασκευής-εκσυγχρονισμού του ΔΑΚ Τρίπολης.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο: