Η κοινωνική λειτουργός και υπεύθυνη στον Ξενώνα Γυναικών Θυμάτων Βίας που λειτουργεί στην Τρίπολη, ήταν προσκεκλημένη της ΕΡΤ Τρίπολης, στην εκπομπή «Πρόσωπα και Γεγονότα».

Η κ. Καντζάβελου, εξήγησε με απλά λόγια τι ορίζεται ως κακοποίηση, έδωσε στοιχεία για τη βία κατά των γυναικών, ανέλυσε τις μορφές βίας, και μίλησε για τη ζωή των γυναικών που φιλοξενούνται στον Ξενώνα της Τρίπολης.

Στον συγκεκριμένο Ξενώνα μπορούν να φιλοξενηθούν γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας μαζί με τα παιδιά τους, μέχρι την ηλικία των 18 ετών, εφόσον πρόκειται για κορίτσια, και των 12, εφόσον πρόκειται για αγόρια. Οι γυναίκες και τα παιδιά τους μπορούν να φιλοξενηθούν έως 3 μήνες.

Υπάρχει η δυνατότητα, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο, να αναπροσαρμόζεται το χρονικό διάστημα παραμονής στον ξενώνα φιλοξενίας.

Λειτουργεί επί εικοσιτετραώρου βάσης και δίνει τη δυνατότητα στη γυναίκα και τα παιδιά της να φιλοξενηθεί με ασφάλεια παρέχοντας ψυχολογική και κοινωνική στήριξη από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, πρόσβαση σε νομική συμβουλευτική, υπηρεσίες υγείας και τις Αρχές. Διευκολύνει, επίσης, την πρόσβαση των ωφελούμενων σε φορείς για απασχόληση και εκπαίδευση.

Στόχος του Δικτύου είναι η παροχή υποστηρικτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε γυναίκες θύματα βίας και τα παιδιά τους για την πρόληψη και καταπολέμηση των σημαντικότερων μορφών έμφυλης βίας (ενδοοικογενειακή βία, σεξουαλική παρενόχληση, βιασμός, trafficking).

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη της κ. Παναγιώτας Καντζάβελου στην ΕΡΤ Τρίπολης.

Μοιράσου το άρθρο: