«Επιθυμούμε την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και του νόμου Βρούτση, θέλουμε δωρεάν κοινωνική ασφάλιση, διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού, μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες, επέκταση των ΒΑΕ, επιστροφή στα ταμεία των χρημάτων που έφυγαν. Τέλος, λέμε όχι στα επαγγελματικά ταμεία και όχι στην ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης».

Αυτά … φώναξαν, χθες βράδυ, απ’ τους κεντρικούς δρόμους της Τρίπολης, εκπρόσωποι του σωματείου εργαζομένων στις επιχειρήσεις, του παναρκαδικού συνδικάτου τεχνεργατών οικοδόμων, του σωματείου εργαζομένων στην ενέργεια και του σωματείου των συνταξιούχων του ΙΚΑ.

Στο πλαίσιο του νέου ασφαλιστικού, οργανώθηκε διαμαρτυρία-πικετοφορία στην Πλατεία Πετρινού της Τρίπολης και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Αρκαδικής πρωτεύουσας.

Εν’ τω μεταξύ, οι εκπρόσωποι των πιο πάνω σωματείων, κάλεσαν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, να συμμετάσχουν στην απεργία της 18ης του μήνα.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο: