Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης νοσηλεύεται ο 29χρονος άνδρας που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών της διαχείρισης των απορριμμάτων στη θέση Μεγαβούνι» της Δημοτικής Ενότητας Βαλτετσίου Αρκαδίας.

Ο άνδρας, που κατάγεται από τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης, την ώρα του ατυχήματος εκτελούσε εργασίες στην ανάδοχο εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης μετέβη άμεσα στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, ενημερώθηκε για την επέμβαση που υποβλήθηκε ο 29χρονος εξαιτίας του τραυματισμού του και για την πορεία της υγείας του.

Το Σωματείο Εργαζομένων σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα ακόλουθα :

«Σήμερα ένας συνάδελφός μας τραυματίστηκε σοβαρά σε εργασίες του εργολάβου που διαχειρίζεται τα σκουπίδια στο Μεγαβούνι.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του Δήμου Τρίπολης, όπως των απορριμμάτων, και την ανάθεσή τους σε εργολάβο που σκοπό έχει τη μεγιστοποίηση του κέρδους του. Τα μέτρα ασφάλειας και υγείας της εργασίας θεωρούνται κόστος από τους εργολάβους και δεν λαμβάνονται. Υπεύθυνοι για αυτά τα «ατυχήματα» εκτός από τον εργολάβο είναι και όσοι στηρίζουν αυτή την πολιτική ιδιωτικοποίησης βασικών υπηρεσιών των Δήμων.

Ευχόμαστε ο συνάδελφος να μπορέσει να αναρρώσει χωρίς να υπάρχουν προβλήματα στην υγεία του.

Καλούμε τους εργαζόμενους του νομού να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και οργανωμένα, με συλλογικές διαδικασίες να απαιτήσουν να τηρούνται τα κατάλληλα μέτρα για την πρόληψη εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών.

Καλούμε το Σώμα Επιθεώρησης της Εργασίας να προβεί το συντομότερο δυνατό στην διερεύνηση του εργατικού ατυχήματος».

Μοιράσου το άρθρο: