Στ. Ζορμπαλάς

«Σχέδιο της κυβέρνησης είναι η εκκαθάριση της οικονομίας από τις μικρές επιχειρήσεις. Επιθυμεί την αλλαγή του μοντέλου της οικονομίας. Εφαρμόζει επικίνδυνη πολιτική, κάτι που θα επιφέρει βαθιά ύφεση, κοινωνική καταστροφή και θα οδηγήσει σε ανθρωπιστική κρίση» δήλωσε απ’ την Τρίπολη, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος. 

Απ’ το δημαρχείο της Τρίπολης, όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο, Κώστα Τζιούμη, όπου συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν στο δήμο και στην αυτοδιοίκηση γενικότερα, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στην οικονομία σημείωσε: «Δεν υπήρξε ισχυρό πακέτο στήριξης με αφορμή την υγειονομική πανδημία. Η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία ως ευκαιρία για να επιδεινώσει τις θεσμοθετημένες πρόνοιες της εργασίας. Είναι η μοναδική κυβέρνηση στην Ευρώπη που επιδοτεί την ανεργία. Είναι η μοναδική κυβέρνηση στην Ευρώπη που αρνείται την εφάπαξ ενίσχυση».

Στ. Ζορμπαλάς

Για το θέμα του κορονοϊού, είπε: «Στηρίξαμε στην αρχή το καθολικό λοκ ντάουν, ώστε να βρει χρόνο η κυβέρνηση να ετοιμάσει πολιτικές προάσπισης και θωράκισης της δημόσιας υγείας και του συστήματος υγείας. Δεν αξιοποιήθηκε ο χρόνος. Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, οι δαπάνες υγείας είναι μειωμένες σε σχέση με το 2019, κάτι αδιανόητο, παράδοξο, τραγελαφικό και επικίνδυνο».

Μιλώντας για τα ζητήματα της εκπαίδευσης, ο τέως Υπουργός, τόνισε: «Η κ. Κεραμέως είναι άλλες προτεραιότητες. Λιγότεροι καθηγητές, τάξεις με περισσότερους μαθητές, σε σχέση με το 2019. Απαράδεκτη κατάσταση με ευθύνη της Υπουργού».

Στ. Ζορμπαλάς

Για τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, ο κ. Τζανακόπουλος, μίλησε για «διπλωματική χρεοκοπία, για μυστική διπλωματία και για απουσία οργανωμένου σχεδίου» και επανέλαβε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την προοπτική επέκτασης στα 12 ναυτικά μίλια, στην περιοχή της Κρήτης.

Ερωτώμενος για το εάν υφίσταται εσωστρέφεια στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και για το εάν αμφισβητείται ο Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Τζανακόπουλος, ήταν κατηγορηματικός: «Δεν αμφισβητείται ο Αλέξης Τσίπρας. Εμείς συζητάμε, προβληματιζόμαστε, ακούμε όλες τις απόψεις, τις αξιοποιούμε και στο τέλος καταλήγουμε. Αντίθετα, η κρίση είναι στην κυβέρνηση και στο εσωτερικό της, άσχετα εάν αυτό αποκρύπτεται επιμελώς απ’ τα μεγάλα δίκτυα και άσχετα εάν αυτά, κοιτούν να βρουν και να αναδείξουν πράξεις και ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ και όχι της κυβέρνησης. Εμείς το ξέρουμε αυτό. Την αντιμετώπιση αυτή την έχουμε απ’ το 2012. Έχουμε συνηθίσει πλέον. Αφού ασχολούνται με εμάς, σημαίνει ότι κάνουμε καλά τη δουλειά μας και ενοχλούμε το σύστημα. Προσπαθούμε να αναδείξουμε το πρόγραμμά μας, αλλά και να γνωστοποιήσουμε στον κόσμο, έτσι όπως μπορούμε, τις ενέργειες της κυβέρνησης που κρίνουμε ότι αδικούν την κοινωνία, όπως το σχέδιο νόμου για τον πτωχευτικό κώδικα. Μιλήσαμε για το «μένουμε όρθιοι», καταθέσαμε τις προτάσεις στήριξης του κόσμου, μέσω του Αλέξη Τσίπρα, ενώ τώρα μιλάμε και για την μη επιστρεπτέα ενίσχυση των επιχειρήσεων».

Στ. Ζορμπαλάς

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, συνοδευόμενος απο τον βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Παπαηλίου, και τη Νομαρχιακή Επιτροπής, επισκέφθηκε τη διοίκηση του Συνδέσμου της Βιομηχανικής Περιοχής Τρίπολης, όπου και ενημερώθηκε για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εκεί επιχειρηματίες.

H συνάντηση με τους εκπροσώπους του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αρκαδίας, στην Τρίπολη, δεν έγινε.

Το απόγευμα, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, συμμετείχε και μίλησε στησυνεδρίαση της διευρυμένης Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, η οποία έγινε κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της πανδημίας.

Η περιοδεία του τέως Υπουργού, θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, με επίσκεψη στην περιοχή της Μεγαλόπολης, όπου θα έχει επαφές με αυτοδιοικητικούς παράγοντες, αλλά και με εκπροσώπους εργαζομένων της ΔΕΗ.

Μοιράσου το άρθρο: