Οξύτατη – προσωπική – επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του περιφερειάρχη της Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, εξαπέλυσε απ’ την Τρίπολη ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε ομιλία του, με αφορμή την κεντρική εκδήλωση της Ν.Δ. για την στήριξη της υποψηφιότητας του Παναγιώτη Νίκα στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου.

Με πολύ σκληρές φράσεις και ατάκες, ο Μεσσήνιος πολιτικός, σχολίασε τον πρωθυπουργό και τον νυν περιφερειάρχη.

Ισχυρίστηκε ότι η νίκη για τη Ν.Δ. θα είναι μεγάλη και θα δείξει την … πόρτα της εξόδου στην χειρότερη κυβέρνηση που χρέωσε την χώρα 100 δις. ευρώ σε διάστημα 6 μηνών.

Δήλωσε, ότι, η κυβέρνηση Τσίπρα είπε τα χειρότερα και τα περισσότερα ψέματα, πήρε απ’ τον κόσμο τα πάντα, άνοιξε τα σύνορα, τις φυλακές και έκλεισε τα μάτια της στους Ρουβίκωνες.

Και συνέχισε:

« Πούλησαν την Μακεδονία, καθυβρίζουν τους Έλληνες που έχουν άλλη άποψη , σχεδίασαν την μεγαλύτερη σκευωρία με την Νοβάρτις, γονάτισαν την οικονομία, έδιωξαν τις επενδύσεις, τις θέσεις εργασίας, τα παιδιά, μοίρασαν την σύνταξη του Ιουνίου για να πάρουν την ψήφο του Μαίου, έκοψαν την 12η σύνταξη, ψήφισαν να κοπεί η 11η σύνταξη και τώρα μοιράζουν προεκλογικούς μπουναμάδες».

«Όχι άλλη ηθική κατάπτωση και κοροιδία κ. Τσίπρα. Οι Έλληνες έχουν αξιοπρέπεια και σε 3 ημέρες θα το καταλάβουν στην κάλπη», είπε με έμφαση ο τέως πρωθυπουργός, ο οποίος χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «ως τον μεγαλύτερο μαυρογιαλούρο που γνώρισε ποτέ ο τόπος».

Ο κ. Σαμαράς, υπερασπίστηκε με σθένος, το κυβερνητικό του έργο και περιέγραψε τον πρωθυπουργό «ως τον πιο θλιβερό αγαπητικό των μνημονίων, ως αγαπημένο παιδί των διαφόρων ελίτ και ως πολιτικό που δεν πιστεύει στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στα σύνορα, στην ασφάλεια και στην ανάπτυξη».

Ο τέως πρωθυπουργός, στράφηκε και κατά του Πέτρου Τατούλη.

Τον κατηγόρησε για αδυναμία επίλυσης του θέματος των απορριμμάτων, για καθυστέρηση του διαγωνισμού ΣΔΙΤ για την ολοκληρωμένη διαχείριση αυτών, για προτάσεις-πρωτοβουλίες που είναι εκτός πραγματικότητας (ανακήρυξη ΑΟΖ Πελοποννήσου), για συναναστροφή με τον ΣΥΡΙΖΑ, για μη διεξαγωγή του ράλυ Ακρόπολις, ενώ επιχειρηματολόγησε και για τις αρνητικές -όπως τις χαρακτήρισε- επιδόσεις της Περιφέρειας, στην απορρόφηση ευρωπαικών πόρων και στις δεσμεύσεις έργων προοπτικής που δεν έγιναν στον βαθμό που έπρεπε να γίνουν.

Είπε χαρακτηριστικά:

« Σ’ όλη την Πελοπόννησο, υπάρχει ένα μουσείο χαμένων ευκαιριών του κ. Τατούλη».

Τέλος, εξέφρασε την βεβαιότητά του για την έκβαση της εκλογικής διαδικασίας στον 2ο γύρο των περιφερειακών εκλογών:

« Ο Νίκας στο β γύρο θα έχει μία μεγάλη αγκαλιά. Το δίλημμα εκεί θα είναι το εξής: ‘θέλουμε μία περιφέρεια όπου θα πρωταγωνιστεί η γόνιμη εμπειρία και το ήθος ή μία περιφέρεια όπου θα πρωταγωνιστεί ο καιροσκοπισμός και η διαπλοκή;’.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο: