Στην Τρίπολη και στον ιερό ναό του Προφήτη Ηλία, είναι απ’ το απόγευμα, τα οστά των πολιούχων της πόλης, νεομαρτύρων, Δημητρίου και Παύλου.

Με αφορμή την τοπική, εκκλησιαστική εορτή/αργία, της Αρκαδικής πρωτεύουσας, η Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, συνόψισε την εορτή.

Σήμερα, με την άφιξη των οστών, τελέστηκε υπαίθριος αρχιερατικός εσπερινός, μπροστά στον ιερό ναό του Προφήτη Ηλία, ενώ, αύριο, Παρασκευή, 22 του μήνα, απ’ τις 7 το πρωί, μέχρι τις 10, θα πραγματοποιηθεί, εκ νέου, υπαίθρια, πανηγυρική, αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην Πλατεία Άρεως.

Για τους λόγους της υγειονομικής πανδημίας και των μέτρων προστασίας, η καθιερωμένη μεγάλη λιτανεία των λειψάνων, στους δρόμους της Τρίπολης, δεν θα γίνει.

Στην υποδοχή των οστών, παρευρέθηκε ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας, κ.κ. Αλέξανδρος, ο Μητροπολίτης Πατρών, Αρκάδας, κ.κ. Χρυσόστομος, ο Μητροπολίτης Ιερισσού, κ.κ. Θεόκλητος (Αρκάδας επίσης), καθώς και ο Επίσκοπος Τεγέας, κ.κ. Θεόκλητος.

Στην υποδοχή, συμμετείχαν και αρχιμανδρίτες της Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας, όπως επίσης και αρκετοί ιερείς αυτής.

Φυσικά, εκεί ήταν και οι ψάλτες.

Στην υποδοχή και στον εσπερινό, παρευρέθηκαν και πιστοί, οι οποίοι, όμως δεν κράτησαν τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας, ούτε φόρεσαν μάσκες, παρά το υπαίθριο της δράσης.

Ενδιαφέρον θα έχει η αυριανή, χωροταξική παράταξη των πιστών στην Πλατεία Άρεως.

Η ΕΡΤ Τρίπολης, παρευρέθηκε στην υποδοχή των οστών και σας παρουσιάζει το σχετικό φωτογραφικό υλικό.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο: