«Τώρα είμαστε στη β φάση. Η α φάση πήγε πολύ καλά. Υπερασπιζόμαστε την υγεία των συμπολιτών μας. Αυτό πιστώνεται στο προσωπικό της υγείας και στους πολίτες. Έχουμε έναν μήνα πολύ κρίσιμο. Δεν πρέπει να δούμε με τίποτα εικόνες που βλέπουμε σε άλλες χώρες. Ο ιός είναι θανατηφόρος. Δεν παίζουμε. Όλοι μας θα πρέπει να πειθαρχήσουμε. Έρχονται καλύτερες ημέρες».

Αυτό είπε -μεταξύ άλλων-απ’ την Τρίπολη, ο Υπουργός της Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή την επίσκεψή του, στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης ‘’ Η Ευαγγελίστρια’’.

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του, ο Υπουργός Υγείας, ευχαρίστησε εκ νέου, τους ιατρούς και τους νοσηλευτές για την μεγάλη προσπάθεια που κάνουν, ενώ για το θέμα του αιτήματος του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, για να εξελιχθεί δηλαδή, το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, σε νοσοκομείο αναφοράς, ο Υπουργός είπε το εξής:

«Δεν υπάρχει στον σχεδιασμό μας να γίνει νοσοκομείο αναφοράς το Παναρκαδικό. Το νοσοκομείο αυτό, καταβάλλει προσπάθεια για τα περιστατικά COVID -19, ενώ παράλληλα, συνεχίζει να δέχεται και να αντιμετωπίζει στη ΜΕΘ, όλα τα λοιπά σοβαρά περιστατικά της Πελοποννήσου».

Ο κ. Κικίλιας, συνοδεύτηκε στην επίσκεψή του, απ’ τον διοικητή της 6ης Υ.Π.Ε. κ. Γιάννη Καρβέλη και απ’ τους διοικητές των νοσοκομείων Τρίπολης και Κορίνθου, Τάσο Τζιανή και Γρηγόρη Καρπούζη, αντίστοιχα.

Στην σύντομη δήλωσή του, δεν παρέλειψε να ευχαρίστησει και τους Αρκάδες ομογενείς, για όλα όσα προσφέρουν στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

ρεπορτάζ: Πέγκη Μπρούσαλη
φωτό: Πέγκη Μπρούσαλη

Μοιράσου το άρθρο: