Η δράση “At the school of OpenCohesion”, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, παρουσιάστηκε στην Τρίπολη, σε ειδική εκδήλωση, στο θέατρο του άλσους του Αγίου Γεωργίου.

Έγινε η βράβευση τριών σχολείων της Πελοποννήσου, τα οποία και συμμετείχαν στο εν λόγω πρόγραμμα.

Πρόκειται για τα σχολεία: 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Καλαμάτας, το 1ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Νεάπολης και το 3o Γενικό Λύκειο Τρίπολης.

Στην τελετή, παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης, Π. Νίκας, οι Αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας, Λακωνίας, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, αντιπροσωπείες των σχολείων, εκπρόσωποι της Διαχειριστικής Προγραμμάτων και η υπεύθυνη του εν λόγω προγράμματος, απ’ το αρμόδιο Υπουργείο.

Η ΔΡΑΣΗ

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος “Πελοπόννησος 2014-2020”, είναι μια από τις τρεις ελληνικές Περιφέρειες οι οποίες, μετά από πρόσκληση της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής (DG Regio) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συμμετείχε στην πιλοτική ενέργεια επικοινωνίας για το ΕΣΠΑ, At the School of OpenCohesion.

Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την Εθνική Αρχή Συντονισμού του ΕΣΠΑ, της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ και έχει την έγκριση και την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Βασίστηκε στο ιταλικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα A Scuola di Open Coesione, το οποίο αναπτύχθηκε ως μέρος ενός εθνικού προγράμματος στην Ιταλία, με θέμα την πολιτική συνοχής της ΕΕ.

Εποπτεύθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ομάδα ASOC Ιταλίας, που ανήκε στο Department for Cohesion Policies – Italian Presidency of the Council of Ministers.

Εβδομήντα τέσσερις μαθητές και 9 καθηγητές, από 3 σχολεία της Περιφέρειάς, κλήθηκαν να εκπονήσουν μια ερευνητική εργασία μελέτης, ενός συγχρηματοδοτούμενου έργου, στην περιοχή τους.

Η μελέτη κάθε σχολικής ομάδας, υλοποιήθηκε σε 4 στάδια, επομένως κάθε σχολική ομάδα, παρέδωσε 4 αναφορές.

Η ΕΡΤ Τρίπολης, βρέθηκε στην τελετή βράβευσης των σχολείων.

Εκτός απ’ τις αναμνηστικές πλακέτες, τα παιδιά πήραν και ένα τάμπλετ, προσφορά της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο: