Επιστολή προς το επιμελητήριο Αρκαδίας, συνέταξε και εξέδωσε η διοίκηση του σωματείου καφε-εστιατόρων Αρκαδίας, με αφορμή την πανδημία και τα προβλήματα που αυτή έχει επιφέρει στους κλάδους που αντιπροσωπεύουν το σωματείο.

Το σωματείο, ζητάει απ’ το επιμελητήριο, όπως προωθήσει αυτό προς την κυβέρνηση, αιτήματα στήριξης, ενώ το ίδιο ζητάει και απ’ τους βουλευτές του νομού Αρκαδίας.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος μας είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Αναγνωρίζουμε την προσπάθεια της Πολιτείας για την επίλυση του προβλήματος της πανδημίας και μέσα από αυτή την επιστολή θέλουμε επιπροσθέτως να επαινέσουμε την ηρωική προσπάθεια που καταβάλει το Υγειονομικό Δυναμικό της χώρας μας (Γιατροί, Νοσηλευτές, ΕΚΑΒ, βοηθητικό προσωπικό στα Νοσοκομεία).

Δυστυχώς όμως έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση, χωρίς τη δυναμική στήριξη της πολιτείας οδεύουμε προς αναρίθμητα μόνιμα λουκέτα των επιχειρήσεων. Οι επιχειρηματίες της Εστίασης, για πολλά χρόνια υποστηρίζουν την Ελληνική Οικονομία.

Ειδικά στο Νομό μας υποστηρίζουν την Τοπική Οικονομία, καταβάλλοντας υψηλούς φόρους προς το Δημόσιο-ΟΣΑ, απασχολώντας υψηλό αριθμό εργαζομένων με καλές αμοιβές και ειδικά νεαρές ηλικίες που μαστίζονται από την ανεργία και φυσικά διακινούν μεγάλα κεφάλαια με την αγορά αγαθών.

Ήρθε η ώρα η Ελληνική Πολιτεία να υποστηρίξει κι εμάς, χωρίς αποκλεισμούς και αστερίσκους, αλλά δυναμικά με προορατικότητα για το μέλλον. Προς αυτή τη κατεύθυνση, παρακαλούμε και για δικές σας -άμεσες- υποστηρικτικές ενέργειες.

Ο Επιμελητηριακός Θεσμός είναι το Επίσημο Συμβουλευτικό Όργανο του Κράτους και ζητάμε τη παρέμβασή σας στην Ελληνική Κυβέρνηση. Επίσης ζητάμε τη συνδρομή των Βουλευτών του Νομού μας και ιδιαιτέρως του Υφυπουργού του κ. Βλάση για τη βοήθεια τους έτσι ώστε να εισακουστούν άμεσα τα αιτήματα μας.

Παρότι εκφράζουμε αιτήματα που αφορούν τον Κλάδο μας, οφείλουμε να ευχηθούμε σε ΟΛΟ τον Επιχειρηματικό Κόσμο να είναι πρωτίστως υγιείς, να έχουν δύναμη και υπομονή και να ξεπεραστεί αυτή η άνευ προηγουμένου δύσκολη κατάσταση όσο το δυνατόν πιο ομαλά για τον καθένα μας».

από ενημέρωση
φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο: